LGS nakil tercihlerini yapan öğrenci ve veliler sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Liselere yerleştirmeye esas nakil kılavuzu yayımlandı, boş kontenjanlar belli oldu ve MEB’in yayınladığı takvime göre lise nakil işlemleri geçtiğimiz günlerde başladı. Liselere yerleştirmeye esas nakil kılavuz, boş kontenjanlar ve LGS nakil detayları haberimizde…

TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

Tercih işlemleri, öğrenci ve velisi tarafından “https://e­-okul.meb.gov.tr” internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden gerçekleştirilecek. Yapılan tercihler, ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

lgs site:sozcu.com.tr ile ilgili görsel sonucu

TERCİH YAPACAKLAR İÇİN ÖNEMLİ DETAY

İlk yerleştirme döneminde sınavla öğrenci alan bir okula yerleşmiş iseniz nakil tercihlerinde yeniden yerel yerleştirme tercihinde bulunmanız gerekmez. Sınavla öğrenci alan ve daha çok istediğiniz en çok üç okul seçip okulunuza giderek başvuru yapmanız yeterlidir.

TERCİHLERDE SON GÜN NE ZAMAN?

Öğrenciler tercihlerini 2 Ağustos Cuma günü saat 17.00’ye kadar yapabilecek. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas nakiller, iki dönemde gerçekleştirilecek. Tercihleri doğrultusunda bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler, yerleştirmeye esas birinci nakil dönemi tercihlerini 29 Temmuz Pazartesi gününden itibaren 2 Ağustos Cuma günü saat 17.00’ye kadar yapabilecek.