1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi sorusuna yanıt arayan öğrenciler ve veliler için beklenen yanıt MEB'ten geldi. MEB tarafından açıklanan bilgiye göre 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerden sonra okulların hazır hale getirilmesi amacıyla Bakanlığa bağlı tüm eğitim kurumlarının 1 Nisan’da tatil edildiği duyuruldu. Bakan Ziya Selçuk imzasıyla 81 valiliğe gönderilen yazıda; eğitim kurumlarının pazar günü yapılacak yerel seçimler için hazırlandığı bildirildi. Seçimlerin özelliği nedeniyle oy sayım işleminin akşam geç saatlerde bittiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu durum da eğitim kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim öğretime hazır hale getirilmesini engellemektedir. Bu nedenle Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumları, eğitim öğretime hazır hale getirilmeleri bakımından 1 Nisan 2019 Pazartesi günü tatil edilmiştir.”

1 NİSAN RESMİ TATİL Mİ?

1 Nisan resmi tatil değildir. Kamu kuruluşları 1 Nisan 2019 Pazartesi günü açık olacaktır. Memurlar ve diğer kamu çalışanları da görevlerine devam edeceklerdir.

SEÇİM SONRASI NEDEN OKULLAR TATİL EDİLİR?

Oy verme akşam saatlerine doğru sona erer ve sayım aşamasına geçilir. Sayım aşaması geç saatlere kadar sürebilmektedir. Seçimin ertesi günü okulların tekrar eğitim verebilmesi için düzenin eski haline getirilmesi gerekir. Fakat bunun için yeterli süre bulunamamaktadır. Bu yüzden ertesi gün okullar tatil edilmektedir.

[old_news_related_template title="Oy pusulası nasıl olacak? İşte, 31 Mart seçim pusulası örnekleri" desc="Oy pusulasının nasıl olacağı 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanacak vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yerel seçimlerde kaç oy pusulası var? Seçmenler, 'büyükşehir belediye başkanı', 'belediye başkanı', 'belediye meclis üyeliği' ile 'muhtarlık ve ihtiyar heyeti' için oy kullanacak. Büyükşehir olmayan illerde ise il genel meclisi üyeliği, belediye başkanı, belediye meclis üyeliği ve muhtarlık ve ihtiyar heyeti için oy verilecek. Köylerde ise il genel meclisi üyeliği ile muhtarlık ve ihtiyar meclisi için oy atılacak. İşlem sırasında filigranlı sarı renkteki zarflar kullanılacak. İşte oy pusulası ile ilgili merak edilenler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/31/iecrop/10470287-1200x824_16_9_1554023051.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/31-mart-yerel-secimlerinde-oy-pusulasi-nasil-olacak-iste-oy-pusulasi-ornekleri-4231555/"]

 

[old_news_related_template title="31 Mart oy verilecek okul sorgulama YSK ekranı: Nerede oy kullanacağım? Oy verme saat kaçta?" desc="31 Mart günü Türkiye bir kez daha sandık başına giderek yerel seçimler için oy kullanacak. . Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, Türkiye'de mevcut seçmen sayısının 57 milyon 93 bin 985 olduğunu açıkladı. Haberimizde bulunan link aracılığıyla YSK seçmen sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz. Ayrıca, bu bilgilere “e-Devlet” ile YSK'nin “Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması'ndan da ulaşılabiliyor. İşte nerede oy kullanacağım sorusunun cevabı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/30/iecrop/ysk-sevmen-sorgulama_16_9_1553936417.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/31-mart-oy-verilecek-okul-sorgulama-ysk-ekrani-nerede-oy-kullanacagim-oy-verme-saat-kacta-4224863/"]