ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi öğrencilere, başvuru yapma, sınav sonucu öğrenme gibi kolaylıklar sağlamaktadır. Peki, ÖSYM aday sayfasına nasıl giriş yapılır? Peki, ÖSYM şifremi unuttum ne yapabilirim? Güvenlik sorusunu hatırlamıyorsanız yapmanız gerekenlerle ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz…

ÖSYM GİRİŞ NASIL YAPILIR?

ÖSYM Aday İşlemler Sistem’ne (AİS) giriş https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden yapılıyor. Adrese girdikten sonra, sağ üst kısımdan “sisteme giriş” başlığını tıklayın. Açılan sayfada TC. kimlik numaranızı ya da YU numaranızı girdikten sonra şifrenizi yazarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptığınızda hangi başvurular açık ise ekranınızda listelenecektir.

ÖSYM AİS GİRİŞ EKRANI

ösym giriş sözcü ile ilgili görsel sonucu

ÖSYM ŞİFREMİ UNUTTUM NE YAPABİLİRİM?

ÖSYM şifresini unutanlar e Devlet Kapısı üzerinden sisteme giriş yapabilirler. Ancak yine de ÖSY şifresi almak için aşağıdaki yolu kullanabilirsiniz.

– Şifrenizi unuttuysanız aşağıdaki linke tıklayınız. Açılan sayfada TC kimlik numaranızı ve ekranda gördüğünüz güvenlik numarasını eksiksiz olarak giriniz. Ardından “İleri” butonuna tıklayın.

ŞİFRE YENİLEME LİNKİ


ösym sözcü ile ilgili görsel sonucu







– Şimdi ikinci aşamadasınız. Bu aşamada açılan sayfada kimlik bilgilerinizi kontrol etmeniz gerekmektedir. Açılan sayfada Nüfus Cüzdanı seri ve no'su istenmektedir. Bilgileri eksiksiz doldurduktan sonra sıra geldi güvenlik sorusu aşamasına.

– Güvenlik sorusu aşamasında şifrenizi oluştururken yanıtladığınız cevabı girmeniz gerekmektedir. Bu cevabı eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Sizden istenilen tüm bilgileri girdiğinizde şifreniz yenilenecektir.

GÜVENLİK SORUSUNU UNUTANLAR NE YAPMALI?

Eğer ÖSYM AİS Güvenlik sorusunu unuttuysanız şifrenizi aldığınız merkeze nüfus cüzdanı ya da pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, 5,00 TL ücret karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır.

[old_news_related_template title="ÖSYM aday şifresi nasıl alınır? ÖSYM AİS şifre alma işlemi..." desc="Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınavlarına girecek olan adayların aday işlemleri şifresine sahip olması gerekmektedir. Adaylar, T.C. Kimlik Numarası ve şifreyle birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr ve https://sonuc.osym.gov.tr adreslerini kullanarak sınav başvurusu yapma, tercih bildirme, başvuru ve tercih bilgilerinde değişiklik yapma, sınava giriş belgesi edinme, sınav sonuçları ve yerleştirme bilgilerini edinme işlemlerini yapabilirler. Peki, ÖSYM aday şifresi nasıl alınır? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/10/iecrop/osym_16_9_1557465769.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/egitim/osym-aday-sifresi-nasil-alinir-osym-ais-sifre-alma-islemi-szcu6-4744642/"]