ÖSYM Başkanı Aygün, Twitter hesabından 'OperationPeaceSpring’ hashtagi ile paylaştığı mesajlarla harekata destek verdi. Aygün, destek mesajlarını Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili yurt dışı kaynaklı olumsuz algı çalışması ve kara propagandaya karşı İngilizce olarak yazdı.

[old_news_related_template title="Macaristan'dan Barış Pınarı'na destek geldi!" desc="Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, AB'nin Türkiye'ye Barış Pınarı Harekâtı'na son verilmesi çağrısında bulunması fikrinin yanlış olduğunu belirterek, 'Türkiye'de yaklaşık 4 milyon düzensiz göçmen ve mülteci var. Türkler, onların geri dönmesi için çalışıyor' dedi. Dışişleri Bakanı'nın bu karardan Başbakan Victor Orban'ı haberdar ettiği belirtildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/10/iecrop/baris-pinari-aa_16_9_1570722432.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/macaristandan-baris-pinarina-destek-geldi-5382296/"]

Aygün, Twitter’daki paylaşımlarında harekatın amacının Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturmak ve Suriyeli mültecilerin evlerine dönmelerini sağlamak olduğuna dikkat çekti.

ÖSYM Başkanı ayrıca, yalan haberlere ve kara propagandaya da itibar edilmemesi gerektiğini de belirtti.  DHA