Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) çevrimiçi ortamda çok aktif olarak hizmet vermektedir. Adayların girmeyi planladığı sınavlarla ilgili tüm açıklamalar ve duyurular internet ortamında yapılır. Hatta aday işlemleri de online olarak yine bu sayfadan yapılabilmektedir. ÖSYM duyurular sayfasından yapılan son açıklamaları takip edebileceğiniz gibi daha önce yapılmış duyuruları da arama çubuğu sayesinde sorgulayabilirsiniz. Peki ÖSYM'nin duyurular sayfasına nasıl erişilir?

ÖSYM'DEN SON HABERLER NASIL TAKİP EDİLİR?

ÖSYM duyurular sayfasında ÖSYM tarafından yapılan tüm resmi açıklamaları bulabilirsiniz. Örneğin, şehit ve gazi yakınlarından sınav ücreti alınmayacağı ya da KPSS değerlendirme raporlarına bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Ancak açıklanan sınav sonuçları ya da başvuru gibi işlemler ile ilgili farklı bir durum olmadıkça buradan duyuru yapılmaz. Yani sınav sonucunuz açıklandığında bu sayfada duyuru olarak görmezsiniz. Ama sınavda bir değişikliğe gidilirse ÖSYM 'duyurular' sayfasında bu açıklamaya yer verecektir.

ÖSYM DUYURULAR SAYFASI

[old_news_related_template title="ÖSYM AİS giriş ekranı: ÖSYM aday sayfasına nasıl giriş yapılır?" desc="ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden yapılan duyurulara erişim için adayların ÖSYM Aday İşlemler Sistemine (AİS) kişisel şifreleri ile giriş yapmaları gerekiyor. Peki, ÖSYM aday sayfasına nasıl giriş yapılır? İşte bilinmesi gerekenler…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/14/iecrop/osym-ais-giris_16_9_1560491033.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/egitim/osym-ais-giris-ekrani-osym-aday-sayfasina-nasil-giris-yapilir-szcu6-5145108/"]