Adayların ,ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine güvenli bir şekilde giriş yapabilmesi ve internet üzerinden işlemlerini gercekleştirebilmesi için ilk başvuruda verilen paroladır. Peki, ÖSYM şifremi unuttum ne yapabilirim? Güvenlik sorusunu hatırlamıyorsanız yapmanız gerekenlerle ilgili bilinmesi gerekenler haberimizde…

ÖSYM ŞİFREMİ UNUTTUM NE YAPABİLİRM?

ÖSYM şifresini unutanlar e Devlet Kapısı üzerinden sisteme giriş yapabilirler. Ancak yine de ÖSY şifresi almak için aşağıdaki yolu kullanabilirsiniz.

- Şifrenizi unuttuysanız aşağıdaki linke tıklayınız. Açılan sayfada TC kimlik numaranızı ve ekranda gördüğünüz güvenlik numarasını eksiksiz olarak giriniz. Ardından “İleri” butonuna tıklayın.

ŞİFRE YENİLEME LİNKİ

ösym sözcü ile ilgili görsel sonucu

- Şimdi ikinci aşamadasınız. Bu aşamada açılan sayfada kimlik bilgilerinizi kontrol etmeniz gerekmektedir. Açılan sayfada Nüfus Cüzdanı seri ve no’su istenmektedir. Bilgileri eksiksiz doldurduktan sonra sıra geldi güvenlik sorusu aşamasına.

- Güvenlik sorusu aşamasında şifrenizi oluştururken yanıtladığınız cevabı girmeniz gerekmektedir. Bu cevabı eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Sizden istenilen tüm bilgileri girdiğinizde şifreniz yenilenecektir.

GÜVENLİK SORUSUNU UNUTANLAR NE YAPMALI?

Eğer ÖSYM AİS Güvenlik sorusunu unuttuysanız şifrenizi aldığınız merkeze nüfus cüzdanı ya da pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, 5,00 TL ücret karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır.

[old_news_related_template title="ÖSYM şifre değiştirme nasıl yapılır?" desc="ÖSYM sınavlarına başvuru yaptığınızda size ilk girişte bir şifre verilir. Bu şifre adayın sisteme ilk girişinde aday tarafından bizzat değiştirilir. Şimdi, ÖSYM şifre değiştirme nasıl yapılır? Gelin birlikte öğrenelim…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/30/iecrop/kpss-tercih-sonuclari-3_16_9_1546002322_16_9_1548743384-1_16_9_1556602550.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/egitim/osym-sifre-degistirme-nasil-yapilir-4612958/"]