Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen KPSS'de binlerce öğrenci kamu görevlisi olabilmek için ter dökmüştü. ÖSYM tarafından KPSS soruları ve cevapları yayınlandı. Adaylar ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'nden 2019 KPSS sorularına ve cevaplarına erişebiliyorlar. Siz de haberimizde yer alan linkten sınav kağıdınızı görüntüleyebilir doğrularınızı ve yanlışlarınızı kontrol edebilirsiniz.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 14 Temmuz'da düzenlenen 2019-KPSS'nin Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarının temel soru kitapçığı ile cevap anahtarı erişime açıldı. Sınava başvuran adaylar, 10 gün boyunca ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sorularının tamamına ulaşabilecek.

KPSS SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

KPSS için yapılan son duyuruya göre sonuçlar 29 Ağustos 2019 tarihinde ÖSYM tarafından erişime açılacak. KPSS sınav sonuçları ÖSYM’nin internet sisteminden sorgulanabilecek. Adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemin (https://ais.osym.gov.tr) üzerinden ya da ÖSYM sonuç sorgulama sayfasından KPSS sınav sonucunuzu görüntüleyebileceksiniz. Sisteme giriş için şifresini unutan adaylar e Devlet uygulaması üzerinden sisteme girebilri. Yine T.C. ve e Devlet şifresi ile sınav sonuçları görüntülenebilir.