Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları için adaylar dün heyecanlı bir bekleyiş içindeydi ancak yapılan açıklamayla sonuçlar bugüne sarktı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla yapılacak atama sonuçları için heyecanlı bekleyiş son buluyor. Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları bugün saat 10:00'da Bakan Ziya Selçuk'un katılımıyla açıklanıyor.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI SORGULAMA

HANGİ BÖLÜME NE KADAR ATAMA YAPILACAK?

3 bin 47 kişi ile Sınıf Öğretmenliği olurken İngilizce Öğretmenliği için 2 bin 38, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği için bin 910 atama yapılacağı duyuruldu.

Sözleşmeli Öğretmen atamalarında sıralama şu şekilde devam etti; 1601 kişi Okul Öncesi Öğretmenliği, 1401 İlköğretim Matematik Öğretmenliği, 1093 Türkçe Öğretmenliği 1056 Rehberlik Öğretmenliği şeklinde sıralandı.

Sözleşmeli öğretmen ataları saat kaçta yapılacak? Tercih sonuçları açıklanıyor…

ÖĞRETMEN ATAMALARI NASIL YAPILIYOR?

Tercih işlemlerinin ardından atama işlemleri şu şekilde yapılıyor; Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştiriliyor.

Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınıyor, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirleniyor.

[old_news_related_template title="Bakan Ziya Selçuk'tan atama istediler" desc="Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a atanamayan öğretmenler 'ne zaman atama olacak' diye sordu. Selçuk ise açıklamayı Cumhurbaşkanı'nın yapacağını bildirerek, 'Ben de Maliye'den haber bekliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacak' cevabını verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/ziyaselcuk-ajans_16_9_1549606680.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/bakan-ziya-selcuktan-atama-istediler-3444781/"]