Yükseköğretim Program Atlası, üniversite tercihi yapacak öğrencilere lisans ve önlisans programlarının son 2 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı sağlıyor.

YÖK ATLASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLA

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

“Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

“Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerini tıklayabilirsiniz.

[old_news_related_template title="İşte adım adım üniversite tercih rehberi..." desc="YKS'de sonuçların ardından tercih maratonu 23 Temmuz Salı günü başlayacak ve 29 Temmuz Pazartesi günü son bulacak. Yılarca verdikleri çabanın karşılığını alma isteyenler tercihlerini yapacak ve istedikleri üniversite ve bölüme yerleşmeye çalışacak. Peki YKS'de nasıl tercih yapılır? İşte YKS tercihleri için önemli bilgiler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/17/iecrop/shutterstock_714476182_16_9_1563370217.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/egitim/yksde-nasil-tercih-yapilir-iste-adim-adim-universite-tercih-rehberi-5235312/"]

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS tercihleri 23-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında alınacak. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde olacak. Ayrıca YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandı ancak bu yayınlanan kılavuz ön bilgilendirme amacı taşıyor.

ÜNİVERSİTE KONTENJAN KILAVUZU

ÜNİVERSİTE KONTENJANLARI TABLO – 3

ÜNİVERSİTE KONTENJANLARI TABLO – 4