Emekliler ve memurlar enflasyon canavarına karşı geçim mücadelesi veriyor. Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı TÜİK'in açıklayacağı enflasyon oranında. Kasım ayında enflasyonda düşüş yaşanmıştı. Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam 6 aylık enflasyona göre belirleniyor. İşte maaşlara yapılacak tahmini 2019 zam oranı....

2019 EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARINA ZAM NE KADAR OLACAK?

Enflasyonun Aralık ayında da düşüş göstermesi ve memurlara yaklaşık yüzde 9-10 oranında zam yapılacağı tahmin ediliyor. Memurların zam oranları kıdemlerine göre değişiklik gösteriyor. Ocak ayında kesinleşecek olan memur maaşlarına 218 TL ve 1182 TL arasında zam yapılacak.Buna göre; en düşük aktif memur maaşı 3.133TL'den 3.341 TL'ye yükselirken, mevcut görevde olan memurun zam miktarı 1.182 TL olarak gerçekleşecek.

2019 Yılı Programı’ndaki enflasyon tahminine göre, Ocak zammı SSK ve Bağ-Kur’lularda yüzde 10.65, memur emeklilerinde yüzde 11.15 olacak. SSK ve BAĞ-KUR'luların maaşına yapılacak zam ve ek ödeme artışı ile birlikte 108,68 TL ile 541,36 TL artış bekleniyor.

[old_news_related_template title="AGİ ne kadar oldu? 2019'da AGİ dahil asgari ücret ne kadar?" desc="Asgari ücret zammının belirlenmesi ile birlikte AGİ de belli oldu. AGİ tutarı evli, bekar, çocuklu için değişiyor. Peki AGİ ne kadar? 2019'da asgari ücret ne kadar? " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/shutterstock-1_16_9_1546415460.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/agi-ne-kadar-oldu-2019da-agi-dahil-asgari-ucret-ne-kadar-2953326/"]

[old_news_related_template title="2019'da enflasyon ne zaman açıklanacak?" desc="Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) her ay enflasyon rakamlarını açıklıyor. Emeklilerin ve memurların maaşlarına Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon oranına göre zam yapılıyor. Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı TÜİK'te... TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon oranı sonucuna göre emeklilerin ve memurların maaşlarına yapılacak zam da belli olacak. Peki enflasyon ne zaman açıklanacak? İşte 2019 emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam tahminleri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/enflasyon-emekli-memur-shutterstpck_16_9_1546444489.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/enflasyon-ne-zaman-aciklanacak-emekli-ve-memur-maaslarina-zam-kac-lira-olacak-2963630/"]

"GELİR VERGİSİ KAMU GÖREVLİLERİNİN MAAŞLARINI YİYEN TIRTILA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, gelir vergisinin kamu görevlilerinin maaşlarını yiyen tırtıla dönüştürüldüğünü belirterek, “Gelir vergisi noktasında ücretlilere yönelik kapsamlı bir yasal düzenlemenin yapılması gerekiyor. Ücretlilerin diğer gelir gruplarına göre farklı matrahla ilişkilendirilmesi noktasında yüzde 27 ve yüzde 35’lik dilimlerde yapılan uygulamanın artık yüzde 15’lik dilimde esaslı bir şekilde gerçekleştirilmesi elzem” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Teşkilat buluşması Adana'da büyük bir katılımla Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Burada konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, gelir vergisinin kamu görevlilerinin maaşlarını yiyen tırtıla dönüştürüldüğünü ifade ederek, “Gelir vergisinde hem matrah oyunu hem de ücretlilerin maaşlarından daha fazla gelir vergisi tahsil etme huyu devam etmektedir” dedi. Yalçın, "Yüzde 15 ve yüzde 20'lik vergi dilimlerinin matrahlarında, yüzde 27 ve yüzde 35'lik vergi dilimlerinin matrahlarından daha az artış yapılması da, tüm dilimlerdeki matrah artış oranlarının yeniden değerleme oranından daha düşük tutulması da hem vergide adaletin hem de sosyal adaletin gözetilmediğini gösteriyor. Yüzde 20'lik dilimdeki matrah artışının yeniden değerleme oranından 6,09 puan düşük düzeyde yapılması, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu ücretlilerinin yılın daha erken dönemlerinde üçüncü vergi diliminden vergi ödemesi gibi kabul edilemez bir hedefin varlığına işaret ediyor" diye konuştu.

İHA