3600 ek gösterge yasalaşırsa, mevcut maaşları artırmakla birlikte emeklilik ikramiyesi ve emekli maaşına da artış yansıyacak. Son günlerde gündemden düşmeyen 3600 ek gösterge konusunda yeni açıklamalar yapıldı. İki farklı 3600 ek gösterge açıklaması kafa karıştırdı.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan 3600 ek gösterge talebiyle ilgili “Meclis takvimi uygun olursa seçimden önce çıkarılacak.” dedi. Bu açıklamadan dakikalar sonra konuşan bir diğer AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise “3600 ek göstergenin alelacele seçim öncesi getirilmesini etik olarak doğru bulmuyoruz.” dedi.

BÜLENT TURAN ‘SEÇİM ÖNCESİ' DEDİ






AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ise bugün yaptığı açıklamada 3600 ek gösterge talebinin takvim uygun olursa seçimden önce çıkarılacağını söylemişti.

DİĞER GRUP BAŞKANVEKİLİ TERSİNİ SÖYLEDİ!






Bu açıklamadan dakikalar sonra konuşan AKP'nin diğer Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise “3600 ek göstergenin alelacele seçim öncesi getirilmesini etik olarak doğru bulmuyoruz.” dedi.

EK GÖSTERGE NEDİR?

Devlet memurlarının maaşları, emekli ikramiyeleri ve emekli maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama metodu olan ek gösterge rakamları, unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Memurların maaş hesabında kullanılan ölçütlerden birisi olan ek göstergedeki artış mevcut maaşları artırmakla birlikte asıl etkiyi emeklilik ikramiyesine ve emekli maaşına yapıyor.