Altına yatırım yapmak isteyen veya hediye olarak almak isteyen vatandaşlar, altın fiyatlarındaki her iniş ve çıkışı dikkatle izliyor. Bugün de "Altın fiyatları ne kadar?" sorusu en çok araştırılan konuların başında geliyor. Altının gram fiyatı bugün 222,95 TL ile satışa sunuluyor. Analistler, ABD ile Çin arasında devam eden ticaret görüşmelerine dair iyimserliğin artmasıyla altının ons fiyatının baskı altında kaldığını bildirdi. Peki çeyrek altın ne kadar? Altındaki yatay seyrin nedeni ne?

EN GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Altının gramı günün ilk dakikalarında 222,95 TL ile satışa sunuluyor. Çeyrek altın fiyatları bugün 356,49 liradan alınırken, 364,53 liradan satılıyor. Yarım altın fiyatlarının satış fiyatı 729,07 lira seviyesinde işlem görürken, 710,76 liradan geri alınıyor.Cumhuriyet altının satış fiyatı ise 1504 liradan satılırken, 1481 liradan bozduruluyor.

İstanbul Kapalıçarşı'da dünkü kapanışta çeyrek altın 364,00 lira, Cumhuriyet altını 1.488,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise cuma günkü kapanışa göre yüzde 1,46 düşüşle 222,90 liradan işlem gördü.
TÜRKİYE'NİN ALTIN REZERVİ AZALIYOR

IMF verilerine göre ocak ayında Türkiye'nin altın rezervi bir önceki aya göre azalırken, Çin, Hindistan ve Katar altın rezervlerini artırdılar. Ocak ayında Türkiye'nin altın rezervi 5,44 ton azalarak 482,75 ton oldu.

Çin'in altın rezervini 11,82 ton artırarak 1864,39 tona çıkardığı ocak ayında, Katar'ın altın rezervi 6,26 ton artışla 37,52 ton ve
Hindistan'ın altın rezervi 6,53 ton artışla 606,99 ton olarak gerçekleşti.

ALTIN FİYATLARIYLA İLGİLİ ANALİSTLER NE DİYOR?

AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD ile Çin arasında devam eden ticaret görüşmelerine dair iyimserliğin artmasıyla altının ons fiyatının baskı altında kaldığını bildirdi.  Güvenli limanlara olan talebin azalmasıyla gerileyen altının ons fiyatında, 1.277 doların önemli destek konumunda olduğunu ifade eden Memiş, altının gram fiyatında ise 222 liranın destek, 227 liranın direnç konumuna geldiğini söyledi. Memiş, yarın açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydederek, bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi verilerinin takip edileceğini dile getirdi.

ABD- ÇİN ARASINDAKİ TİCARET ANLAŞMASI ALTIN FİYATLARINI ETKİLİYOR

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini ABD’nin Çin’e uygulamayı düşündükleri gümrük tarife artışlarının hemen hemen tümünü ortadan kaldırabilecek bir ticaret anlaşmasına ilişkin beklentilere çevirmesi ve bununla birlikte risk iştahının artması ve güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin azalması sonucu yatay seyretti.