İstanbul'da araç sahibi olan vatandaşa kötü haber! İSPARK ücretlerine zam geldi. Maslak'da daha önce 2 saatlik otopark ücreti 10 TL'iken yeni zam ile birlikte 14 TL'ye çıktı. İSPARK ücret tarifesi bölgelere göre değişiklik gösterirken sozcu.com.tr'nin ulaştığı Beyaz Masa yetkilileri zammı doğruladı. Yetkililer yüzde kaç zam olduğu konusunda bilgi vermedi. Peki İSPARK ücretlerine yüzde kaç oranında zam yapıldı? Vatandaş yeni zamma sosyal medya hesaplarından da büyük tepki gösterdi.


'SİSTEM HATASI'


Zammın sistem hatasından kaynaklandığını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Burada yanlış bir sistem hatası var. Seçimde bangır bangır 'kâr ediyor zarar etmiyor' denen kurumun teslim aldığımız gün itibarıyla 6 aylık bilançoda 18 milyon zararı var. İSPARK niye zarar etsin? Biz bununla uğraşıyoruz. İSPARK'a benim katıldığım 4 saatlik bir toplantı yaptık. 60 binin üzerinde ücretsiz ve indirimli yararlanan araç var. Bu nedir? Derhal talimat verdim. Altını çiziyorum ücretsiz ve indirimli. Biliyorum ki büyük bir azalma olacak. İkincisi elden ücret. Hangi çağda yaşıyoruz. Burada bir sorun var. Kaçak var. Ekim itibarıyla kredi ve İstanbul kart uygulamalı tahsilat sistemi başlatacağız. Geçici bir dönem bu teşvik edilmesi için kredi kartına indirimli ödeyeceksiniz. Bunun gibi kararlar aldık. Sistemin işlemediği bazı otoparklar var. Bunlarla ilgili düzenlemeler başlatacağız. Bu tümüyle bir finansal verimlilik çalışması." dedi.

VATANDAŞIN FAZLA TAHSİLATLARI İADE EDİLECEK


Şu an itibarıyla zam olmadığını söyleyen İmamoğlu, "Bir zam çalışması elbette olacaktır. Şu an itibarıyla yoktur. Bütün bu söylediğim düzenlemelerden sonra fotoğrafı çekeceğiz ve ona göre hareket edeceğiz. Sistem hatasıyla ilgili bazı yerlerde uygulama eksikliği olmuştur. Bununla ilgili varsa vatandaşların fazla tahsilatları iade edilecektir." ifadelerini kullandı. 

İşte daha önce 2 saati 10 TL olan otoparkın yeni ücret tarifesi :



Başka bir İSPARK şubesinde ise otoparkın girişine şu tabela asıldı:



2017 yılının aralık ayında ise İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İBB’nin ücret tarifelerinin bir kısmında 2018 yılında zam yapmama kararı almıştı.