Bağ bozumunun başlayacağı şu günlerde, bağlarında çalıştıracak işçisi olmadığı için ürününü ağaç üzerinde satmak isteyen Manisalı üzüm üreticisini sahte tüccar korkusu sardı. Önceki yıllardan parasını alamayan üreticilerin yanı sıra, aldıkları çekler karşılıksız çıkan onlarca üretici olduğu öğrenildi. Bağ bozumu başlamak üzere olan bölgede üreticilerin bildik ve tanıdık iş insanları ve bağlı oldukları yerlerdeki kooperatiflerle çalışmaları hatırlatıldı. Önceki yıllardan parasını hala alamayan üreticiler var.

Yıllardan bu yana portakal limon döneminde Muğla'nın Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman bölgelerine musallat olarak narenciye ürünlerini dalı üzerinde satın alıp karşılığını da çek ve senetle karşılayarak ortadan kaybolan ve paralarını ödemeyenler aynı sistemi Manisa'da üzüm üreticilerine de yapıyor.

“ARACININ MALLARI ÜZERİNE GEÇİRİLMİŞ”

Manisa Gölmarmara Tekelioğlu Köyü’nde üreticilik yapan Mehmet Beylikli, “Şimdi bir işletme, aracıyla toplattığı ürünü başka bir tüccara satıp parasını alıyor ama kendi aracısına parayı ödemiyor. Aracı ile üretici perişan oluyor. Aracıdan paramı alamayınca elimdeki çeklerinin arkasını yazdırıp dava açmak istedim. Araştırdım ki aracının mallarını bile malı sattığı işletme üzerine geçirmiş” ifadelerini kullandı.