Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan,Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprülerinde hissesi bulunan Astaldi'nin yaşadığı ekonomik sıkıntı nedeniyle hisselerini devretmek istediğini belirterek, "Hisselerine talipliler var. Astaldi'nin hisseleriyle ilgili değer belirlemesi yapılıyor. Bunların hepsi hem finans kuruluşu hem de idarenin onayına tabidir." dedi.

Bakan Turhan, "2018 yılı değerlendirmesi ve 2019 yılı hedefleri"ne ilişkin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) düzenlediği basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul-İzmir Otoyolundaki işletmecilerin hisse devrine ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine Turhan, Karayolları Genel Müdürlüğünün Yap-İşlet-Devret (YİD) sözleşmelerinde yılbaşındaki kurlara göre yılda bir defa fiyat güncellemesinin yapıldığına dikkati çekerek, yıl boyunca bu fiyatın kullanıldığını bildirdi.

Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprülerinin konsorsiyumunda Astaldi'nin bulunduğunu anlatan Turhan, şöyle konuştu:

ASTALDİ EKONOMİK SIKINTI YAŞIYOR


"Astaldi ekonomik sıkıntı yaşıyor, dünya genelinde. Hisselerini devretmek istiyor. Sözleşmesi gereği bu projeleri finanse eden bankaların, burada yapılacak her türlü hisse devri, hak devri, sözleşme revizyonununda bilgilendirmek ve onayını almak zorunda. Haklarının herhangi bir şekilde gasp edilmemesi için. Bununla ilgili şu anda piyasa değerlendirmesi yapılıyor. 'Burası bir işletme bu şirketin değeri ne? Bundan sonraki değeri ne olacak?' Hisselerine talipliler var. Kendi ortakları içinde de dışardan da var. Çinliler de ilgileniyor. Onlar da Astaldi'nin hisseleriyle ilgili değer belirlemesi yapıyorlar. Bunların hepsi hem finans kuruluşu hem de idarenin onayına tabidir."

AA

 

[old_news_related_template title="Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yüzde 47 zam" desc="Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücretine 1 Ocak 2019 tarihi itibariye yüzde 47 zam yapıldı. Zam 1 Ocak'ta yapılmasına rağmen Osmangazi Köprüsü geçiş ücretinin 100 TL'yi aşmasının gölgesinde kaldı. Üçüncü köprüye yapılan zam hem gelişte hem gidişte ücret alındığı için duble hissedilecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/shutterstock_1265495854_16_9_1546846800.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/yavuz-sultan-selim-koprusune-yuzde-47-zam-3016039/"]

[old_news_related_template title="OTOYOL AŞ: Zammı biz yapmıyoruz" desc="Osmangazi Köprüsü'nün işletmecisi Otoyol A.Ş.'nin Genel Müdürü Bülent Esendal sozcu.com.tr'nin sorularını yanıtladı. Esendal Karayolları ile yapılan sözleşme gereği kendilerinin ücret tarifesini değiştiremeyeceklerini söyledi. Esendal yapılan zammı 2 Ocak 2018 ile 2 Ocak 2019 arasındaki dolar kuru farkına bağladı. Genel Müdür bankalara olan borçların dolar cinsinden olduğunu vurguladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/shutterstock_1053110219-2_16_9_1546585632.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/otoyol-as-zammi-biz-yapmiyoruz-2984931/"]