İstanbul Banliyö Treni’nin (Marmaray) 6 yıl sonra hizmete girmesi pek çok İstanbulluyu sevindirirken Marmaray hattı aynı zamanda bazı mahalleleri ikiye böldü.

Yeşilköy Eski Havalimanı Caddesi ile Halkalı Caddesi arasından geçen hat yüzünden semtler birbirine üst geçit ile bağlanıyor. Fakat söz konusu üst geçitteki merdiven sayısı yaşlı nüfusun oturduğu Yeşilköy’de sıkıntılar yaşatıyor.

Ataköy 5. kısım üst geçidinde 84 basamak var.


Aynı şekilde Ataköy 5. Kısım'da bulunan ve Ataköy 5. Kısım'ı ikiye bölen Marmaray hattı yüzünden bir mahalle ikiye bölünmüş durumda. Çarşıya gitmek isteyen vatandaşların 84 basamaklı bir üst geçitten geçmeleri gerekiyor. Üst geçitte bulunan asansörler ise altı aydır çalışmıyor.

Vatandaş asansörlerin üzerine CİMER'e başvuru yapılması için afişler asıyor.

VATANDAŞ ÇAREYİ CİMER'DE ARIYOR


Vatandaş ise çareyi mahalleye yazılar asmakta buldu. Altı aydır açılmayan bir asansör için halk CİMER’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) başvuru yapılması için birbirine telkinde bulunuyor. Asansörlerin üzerine yapıştırılan yazıda, “Bilindiği üzere, çalışmayan üst geçit asansörü sebebi ile mahalle sakinleri olarak büyük mağduriyet yaşamaktayız. Mağduriyetimizin giderilmesi için CİMER’e konu ile ilgili talep yazısı yazalım” ifadesi yer alıyor.

CK Elektrik verilerine göre İstanbul Avrupa Yakası'ndaki ilçeler bazında Bakırköy yüzde 41,5 ile en yüksek 60 yaş üzeri abone oranına sahip. Yani Avrupa yakasında hareket kısıtlılığı yaşayan yaşlı nüfusun en yoğun oturduğu ilçe.

Bakırköy Kaymakamı Nazmi Günlü

KAYMAKAM: SORUN ÇÖZÜLECEK


Sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Bakırköy Kaymakamı Nazmi Günlü üst geçit sorunun kısa bir süre içinde çözüleceğini söyledi. Günlü İstanbul Valiliği’nde yapılan son toplantı ile elektrik hatları kazı izinleriyle ilgili sıkıntıların çözüldüğünü kısa süre içinde asansörlerin çalışacağını belirtti.

6 ÜST GEÇİDİN ASANSÖRLERİ ÇALIŞMIYOR


Ataköy 2.-5.-6. Kısım Mahalle Muhtarı Hülya Çelik ise asansörlerin çalışmasına ilişkin çok sayıda girişimde bulunduğunu, kendisinin toplamda 84 basamak saydığını söyledi. Çelik, “Asansörlerin çalışması için çok sayıda toplantı düzenledim. Belediye, aracı firma, Marmaray ve kaymakamlıkla görüşmeler yaptık. İlçemizde 6 üst geçit var asansörleri çalışmıyor. Sanki iki ayrı ülke gibi mahalle bölündü” diye konuştu.

Ataköy 2.-5.-6. Kısım Mahalle Muhtarı Hülya Çelik


Şu an Devlet Demir Yolları bünyesinde olan üst geçitler yakında bir protokolle ilçe belediyesine devredilecek. Kazı izni resmi olarak çıktıktan sonra yağmurda su pompaları dahil pek çok iş halledilecek. Vatandaşın 6 ay sonra asansörlerine kavuşması bekleniyor.

mumay@sozcu.com.tr