Bloomberg'ü dünkü haberinde Doğan Holding'in yatırım bankası kuracağı ifade edilmişti. Konuyla ilgili Doğan Şirketler Grubu Holding bu sabah KAP'a açıklamalarda bulundu. Şirket henüz kesinleşmiş bir kararın olmadığını belirtti.

Şirket KAP'a yaptığı açıklamada, şirketin mevcut bir yatırım bankasını satın alacağı veya yatırım bankacılığı lisansı için başvuru yapacağı yönünde çıkan haberlere işaret ederek, "Yatırım bankacılığı ... doğru fırsat çıkması halinde baktığımız sektörlerden biri olup, bu konuda henüz kesinleşmiş bir kararımız bulunmamaktadır" dedi.

14 yıl önce bankacılık sektöründen çıkan Doğan Holding'in mevcut bankalardan birini satın alabileceği veya yeni bir banka kuracağı konuya yakın kaynaklar tarafından ifade edilmişti.

Grup 1994 yılında Dışbank'ı satın almış ardından bankayı 11 yıl sonra Fortis'e satmıştı.

[old_news_related_template title="İş Konuşuyoruz 28. Bölüm: Doğan Holding CEO'su Çağlar Göğüş" desc="İş Konuşuyoruz'un bu bölümünde Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş'nin CEO'su Çağlar Göğüş ile bir araya geldik. Hürriyet Gazetesi'nin satış sürecine ilişkin yorumda bulunan Göğüş ,'Çok emek verdik. Daha da güçlü planlarımız varken satılması herkeste bir parça burukluk yaratıyor' diye konuştu. Göğüş, Hürriyet Emlak markası ile ilan sayısından çok ilan kalitesine önem verdiklerini anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/caglaricofoto_16_9_1552559577.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/is-konusuyoruz-28-bolum-dogan-holding-ceosu-caglar-gogus-3910493/"]

REUTERS