Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı PORTAŞ şirketi yönetimi, olağanüstü genel kurul toplantısının 7 Mayıs günü yapılmasına 7 yönetim kurulu üyesinin 5’inin oyuyla karar verdi. Ancak şirketin yönetim kurulu başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Refik Tuzcuoğlu, genel kurul çağrı ilanının geçersiz olduğunu duyurdu.

PORTAŞ Genel Müdürü Ayşe Çalkan, genel kurul süreci hakkında karışıklıkları ortadan kaldırmak için Ankara Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği’nden mütalaa istedi. Bunun üzerine Tuzcuoğlu da, Çalkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

SORUŞTURMA İSTEDİ


Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise Tuzcuoğlu’nun geçici görevlendirme ile Belediye Genel Sekreter vekilliğini yürüttüğünü hatırlatarak 18 Nisan tarihinde belediye ile ilişiğinin kesildiğini, şirket üzerinde yasal yetkisi olmadığını vurguladı. Tuzcuğlu, hakkında kadrosunun bulunduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurularak, disiplin soruşturması açılması da istendi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı PORTAŞ, toplu konut projelerini yürütüyor.