TTK'nın işçi alımı için başvuruların 12 Şubat'ta yapılacağının duyurulmasının ardından akşam saatlerinden itibaren vatandaşlar, Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde kuyruk oluşturdu. Kurum binası önünde sıraya giren vatandaşlardan bazılarının yanlarında getirdikleri battaniyelere sarıldıkları görüldü. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.

"UMUTLA GELDİK"

Kayıt için bekleyen Ramazan Kalmaz, iş başvurusu için sırada beklediklerini söyledi. Önemli bir fırsat yakaladıklarını belirten Kalmaz, "Allah herkesin gönlüne göre nasip etsin. Kendi toprağımızda iş sahibi olmak adına buraya umutla geldik. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. Ben buraya İstanbul'dan geliyorum. 1 aydır çalışmıyorum. Umudum burası, olmazsa gurbetçiyim. Burada iş imkanı yok. Herkes iş için çırpınıyor. Yazık, günah. Allah herkese nasip etsin. Umudumuzu yitirmeden beklemeye devam edeceğiz. Allah nasip ederse kaydımızı olup gideceğiz." dedi.



Okan İmamoğlu da ekmek kapısı için saatlerdir kuyrukta beklediklerini ifade ederek, "Allah herkesin yardımcısı olsun, herkesin şansı bol olsun. Hak eden girsin. Eskiden 50 bin işçi çalışıyordu fakat şu an çalışan işçi sayısı 7 bin civarında ama alınan işçi sayısı az." diye konuştu.