Türkiye'de birçok vatandaşlar daha önce hiç duymadığı ekonomik terimleri duymaya başladı. Kimi vatandaş mevcut ekonomik duruma ayak uydurmaya çalışırken kimisi de kendilerine göre tedbirler almaya başladı. Ancak daha önce borçlanan ve mevcut dalgalanmadan en çok etkilenen vatandaşlar bu durumda çok da fazla bir şey yapamıyor. Hal böyleyken alacaklılar ise zor duruma düşmemek için haciz işlemlerini başlatıyorlar.

[old_news_related_template title="İMSAD'dan yeni rapor: İyileşme kısa sürdü" desc="Son dönemde Türkiye'de hemen hemen her alanda ekonomik bir dalgalanma ve daralma yaşanıyor. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin son yayınladığı rapor adeta Türkiye'nin özeti niteliğinde... Buna göre; (İMSAD) İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi 12 ay sonra Mart ayında ilk kez artış gösterdikten sonra, Nisan ayında, üç alt endekste yaşanan düşüş ile, bir önceki aya göre 1.11 puan düştü. İMSAD'dan yapılan açıklamada, iyileşmenin 'çok kısa sürdüğü' belirtilirken, 'Gerilemede daha büyük etkiyi, ortaya çıkan siyasi ve ekonomik belirsizlikler yarattı.' ifadeleri kullanıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/17/iecrop/08-insaat_16_9_1539976598_16_9_1553002616_16_9_1558089690.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/imsaddan-yeni-rapor-iyilesme-kisa-surdu-4835404/"]

İŞLEMLERİN YÜZDE 36'SI HACİZ


Tapu Kadastro Teşkilatı'nın 172. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla gazetecilerle bir araya gelen Tapu ve Kadastro Edirne 14. Bölge Müdürü Orhan Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan 4 ay önce Edirne’de göreve başladığını belirterek, “Keşke daha farklı tablo çizmiş olsaydık ama maalesef kurum olarak yapmış olduğumuz işlemin yüzde 36’sı haciz işlemlerinden oluşuyor” diye konuştu.


“KURUMUMUZ ÜLKENİN EKONOMİK DURUMUN YANSIMASIDIR”


Orhan Erdoğan, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü olarak en çok vakit ayırdıkları işlemin haciz işlemi olduğunu aktararak şöyle konuştu: “Bu haciz işlemlerinin içinde bankalar ve şahıslar var. Birbirleriyle ticari ilişkisi bulunan insanlar. Bizim kurumumuz aslında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumun yansımasıdır”