Eski New York Valisi ve medya patronu Michael Bloomberg ABD Başkanlığı’na adaylığını açıklamak üzere.

Recode’da yer alan bir habere göre Bloomberg’ ABD Başkanlığı’na aday olması konusunda ikna eden isim dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos.

Bezos bu yılın başında Bloomberg ile yaptığı bir telefon görüşmesinde, “Başkanlığa aday olmayı değerlendirir misiniz?” demiş. Bunun üzerine Bloomberg'ün kampanya çalışmalarını gizli bir şekilde yürütmeye başladığı iddia ediliyor.

[caption id="attachment_5444189" align="alignnone" width="1200"] Michael Bloomberg/Fotoğraf: Reuters[/caption]

Bloomberg’ün sözcüsü Bezos ile Bloomberg’ün arasındaki diyaloğu doğruladı.

Bezos kariyeri boyunca açıktan açığa politik partilere destek vermemesi ile biliniyor.

111 MİLYAR DOLARI VAR


Washington Post gazetesinin yayınları sebebiyle Trump yanlıları tarafından sıklıkla eleştirilen Jeff Bezos’un adaylık açıklandıktan sonra maddi olarak Bloomberg’ü destekleyip desteklemeyeceği merak ediliyor. Jeff Bezos 111 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin insanı.

[old_news_related_template title="Dünyanın en zengin iş insanı Jeff Bezos kimdir, kaç yaşındadır?" desc="Jeff Bezos Amazon.com'un kurucusudur. Dünyada e-ticaretin gelişmesine büyük katkı sağlamıştır. Amazon.com onun yönetiminde dünyanın en büyük ve örnek alınan internet satışı şirketi olmuştur. Bu sayede Time Dergisi tarafından 1999'da Yılın Kişisi seçilmiştir." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/09/iecrop/jeff-bezos-shutterstock_16_9_1562690993.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/dunyanin-en-zengin-is-insani-jeff-bezos-kimdir-kac-yasindadir-5222438/"]