Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Boğazı'nda yeni kurulacak Boğaziçi Yüksek Koordinasyon Kurulu hakkında açıklamalarda bulundu.

Boğaziçi Yüksek Koordinasyon Kurulu ile İBB bünyesindeki Boğaziçi İmar Müdürlüğü devre dışı kalıyor. Diğer bir değişle İBB'nin Boğaziçi'ndeki yetkisi elinden alınıyor. Hali hazırda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Boğaz'da geniş yetkileri vardı.

'SİLUETİ İYİLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILACAK'


Kurum, yaptığı açıklamada İstanbul'un siluetini iyileştirmek için çalışmalar da yapılacağını söyledi.

İstanbul'da silüet tartışmaları uzun süredir gündemde. Bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İstanbul'daki yapılaşmayı eleştiriyor.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum dün gazetecilere kurulacak Boğaziçi Yüksek Koordinasyon Kurulu hakkında yaptığı açıklamalarda şu ifadeyi kullanmıştı:

Boğaziçi Yüksek Koordinasyon Kurulu’nun başkanı Sayın Cumhurbaşkanımızdır ve üyeleri vardır. Bize sahadan gelen talep ve sıkıntılar şudur; Bugün boğazımıza nazır dört belediyemizde boğazın siluetini, boğazdaki yeşil alan miktarını arttıracak ve bu silueti dünyanın incisi boğazımızı çok daha iyi noktalara çekecek, yeşil alan miktarını ve sayısını arttıracak çalışmaya ilişkin belediyelerimizin de içinde olduğu bir süreçte bu koordinasyonun daha sadeleşerek… Bu koordinasyonun içinde hem tabiat varlıkları komisyonu var. Hem de kültür varlıkları komisyonu var"

[old_news_related_template title="Yeni Boğaziçi yasasıyla İBB’nin köprü geçiş ücreti payı da gidiyor" desc="İstanbul Boğazı’ndaki tüm yetkilerin İBB’den Cumhurbaşkanlığı’na devredilmesini öngören yasa tasarısı İBB’nin en önemli gelir kaynaklarından birini de elinden alacak. “Boğaziçi İmar Müdürlüğünün bütçesi, personeli ve gelirleri de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aktarılır' hükmünün yeni yasa tasarısından çıkarılmasıyla İBB, Boğaz köprüleri geçiş ücretlerinden aldığı yüzde 10'luk payını da artık alamayacak. Bu yılın ilk 9 ayında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden 302 milyon TL gelir elde edildi. Bu gelirin yüzde 10'u 30.2 milyon TL yapıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/01/iecrop/15-temmuz-kopru-iha-487_16_9_1572597089.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/yeni-bogazici-yasasiyla-ibbnin-kopru-gecis-ucreti-payi-da-gidiyor-5424533/"]