4 Mayıs itibariyle İstanbul Esenler’deki 15 Temmuz Şehitler Otogarı'nın 25 yıllık işletme süresi sona erdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile otogarı şu anda yöneten Avrasya Terminal İşletmeleri AŞ (AVTER) arasında henüz bir görüşme gerçekleşmedi. Fiilen otogarın işletme sözleşmesi bitti.

'130 MİLYON DOLAR MASRAF YAPTIK'


AVTER Başkan Yardımcısı Mustafa Yıldırım sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada 29 milyon dolara mal olmuş bir yatırıma 130 milyon dolar masraf yaptıklarını iddia ederek yap işlet devret projelerinde sürenin 49 yıl olduğunu otogara 25 yıl işletme hakkı verilerek kendilerinin mağdur edildiğini ifade etti.

Yıldırım, “Otogarın işletmesine devam etmek istiyoruz. 168 hisse sahibi var burada. Bu otogarda 5 bin kişi yaşıyor. Mağduriyetler oluşmasın” diye konuştu.

'TALEPLERİMİZİ ANLATMAK İSTİYORUZ'


1994 yılındaki otogar projesinde öngörülenden çok daha fazla bir yatırımı alana yaptıklarını anlatan Yıldırım, “İstanbul’un yönetiminde kim olacaksa onunla konuşmak ve taleplerimizi anlatmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

AVTER otogarın işletmesini 25 yıl daha devam ettirmek için talep yazısını İBB’ye gönderdi. Yıldırım İBB’ye sundukları teklifte yönetimde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de temsil edilmesi önerisinde bulunduklarını belirtti.

Otogar Esnafları Derneği Başkanı Şahap Önal ise sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada AVTER’in garı işletmek için yasal süresinin dolduğuna vurgu yaptı. Önal, “Şu anda bu alan fiilen İBB’nin işletme karmaşasının bir an önce sona ermesi gerekiyor” diyor.

[old_news_related_template title="Otogar bu sözleşme ile nasıl boşaltılacak?" desc="Esenler’deki Büyük İstanbul Otogarı’nın sözleşmeye uygun işletilmediği iddialarını 2012 yılında Meclis gündemine taşıyan TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işletmeci derneğe 15 gün içinde tahliye etmesi yönünde gönderdiği ihtarnameyle ilgili, “Çok geç kalınmış bir uygulama. Sözleşme bu kadar zamandır neden feshedilmemiş bunu sormak lazım” dedi. Otogarın sözleşmesinde yer alan ağır hükümler ise dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/08/liveinjapan.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/otogar-bu-sozlesme-ile-nasil-bosaltilacak-1362151/"]