Financial Times’ta yer alan habere göre Mercedes’in de üreticisi olan Daimler tasarruf tedbirleri kapsamında bünyesindeki yöneticilerin ve müdürlerin yüzde 10’unu işten çıkarmayı planlıyor.

Alman otomotiv üreticisi Daimler'in, 2022’ye kadar 1 milyar euro tasarruf yapabilmek için işten çıkarma yapmayı planladığını bildirildi.

Daimler tarafından yapılan açıklamada, "2022 yılının sonuna kadar, Mercedes-Benz, çalışan maliyetlerinde 1 milyar eurodan fazla tasarruf etmeyi planlıyor. Bu amaçla, işçi sayısında da azaltma söz konusu olacak." ifadesine yer verildi.

Gittikçe artan hibrit ve elektrikli araçların, Mercedes-Benz’ın satış getirisini olumsuz yönde etkileyecek maliyet artışlarına yol açtığının hatırlatıldığı açıklamada karbon komisyon azaltılması ve otomotiv endüstrisinin dönüşümünden şirketin karlılığın etkilendiği de kaydedildi.

Alman otomobil endüstrisi, ABD-Çin ticaret ihtilaflarının ve Brexit belirsizliğinin etkisiyle beklenenden daha zayıf bir büyüme ile karşı karşıya kalırken, elektrikli ve otonom araçlara yapılan büyük yatırımlar da şirketlerin karlılığını azaltıyor. (AA-SOZCU.COM.TR)