Türkiye’nin önde gelen hava yolu şirketleri 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul seçimleri için biletlerin ertelemelerini gerçekleştiriyor. Fakat iş biletin iptaline geldiğinde durum biraz karışık. Kimi şirketler biletlerin kesinti olmadan iptal edileceğini açıklarken kimileri ise bilet ücretlerinde kesinti olacağını veya ‘müsaitlik durumuna göre’ bilet ücretinden kesinti olabileceğini ifade ediyor.

İstanbul seçimleri 23 Haziran tarihinde yenilenirken Türkiye’nin dört büyük hava yolu şirketi İBB seçimlerinde oy verecek olan vatandaşların biletlerinde işlem yapacaklarını duyurdular.

SOSYAL MEDYADA İPTAL KOŞULLARINDAN BAHSETMEDİLER


Bazı şirketlerin açıklamalarında değişim yapılacağı ifade edilirken bazılarının açıklamalarında ise biletin iptal koşullarından bahsedilmedi.

Peki ya kim biletlerin iptali için nasıl koşullar öne sürüyor?

Pegasus: 6 Mayıs öncesi 20-26 Haziran tarihlerini kapsayan İstanbul biletleri. İptal için ek koşul yok. Ücret kesintisi yapılmadan iade.

Onur Air: 7 Mayıs tarihinden önce alınan 15 Haziran – 15 Temmuz tarihini kapsayan biletler ücret kesintisi yapılmadan iade.

THY: 20-26 Haziran tarihleri arasında, Türk Hava Yolları ‘orijinal bilet kuralları’ çerçevesinde iptal edeceğini söylüyor. Çağrı merkezi yetkilileri iptal biletlerde belirli bir ücret kesintisi yapılacağını söylüyor. Bu kesintinin miktarının anlık olarak değiştiğini belirtiyorlar. THY internet sitesinde yer alan bilgilere göre değişiklik veya iptal işlemi yaptıracak yolcuların ikametgâh belgeleri veya seçmen kayıt bilgisi ile müracat etmeleri gerekiyor.

THY normal koşullarda ‘ekonomi promosyon’ biletlerinde iptal ve iade işlemi yapmıyor. Sadece biletin vergi bedelini iade ediyor. ‘ekonomi kısıtlı’ biletlerde bilet ücretinden belli bir kesinti ile iade yapıyor.

‘Ekonomi esnek’ biletlerinde iade yapılıyor.

‘Business esnek’ uçuşa 1-12 saat kala yapılan iptal işlemlerinde yüzde 30 kesinti yapılıyor.

Atlasjet: 16 Haziran – 30 Haziran tarihleri arasındaki biletlerin iptal taleplerini karşılıyor. Kurumun internet sitesinde yer alan bilgilere göre cezasız olarak bilet iptal edilecek.

[old_news_related_template title="Hava yollarından 23 Haziran tarifeleri" desc="Pegasus Hava Yolları 6 Mayıs (YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal ettiği gün) ve öncesi satın alınan İstanbul kalkışlı ve varışlı, uçuş tarihi 23 Haziran 2019’u kapsayan biletlerde, değişiklik ve kesintisiz iade ile iptal hakkı bulunduğunu açıkladı. Onur Air da biletlerin iade edileceği açıklamasını yaparken Atlasglobal biletlerin değiştirileceğini söyledi. Türk Hava Yolları da yaptığı açıklamada 20-26 Haziran arasındaki biletlerin değiştirilebileceğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/07/iecrop/shutter-son3_16_9_1557227551.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/pegasustan-bilet-aciklamasi-4704875/"]