Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye'nin ilk yaşlılık şurasını düzenleyecek.  Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, I. Yaşlılık Şurası'nın "Aktif yaşlanmanın desteklenmesi" ve "Yaşlı haklarının güçlendirilmesi" ana temasıyla gerçekleştirileceğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Selçuk, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek Türkiye'nin ilk Yaşlılık Şurası'na ilişkin bilgi verdi. Şura'nın ilk oturumu Beştepe'de 20 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış konuşmasını yapacağı şurada, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk da Bakanlığın yaşlılarla ilgili faaliyetlerine ilişkin bilgi verecek.

Şurada, Çin Halk Cumhuriyeti, Peru, Tunus, Azerbaycan gibi ülkelerden isimler ve BM Nüfus Fonu gibi uluslararası kuruluşlardan da üst düzey yöneticiler konuşmacı olarak yer alacak.

ASIRLIK ÇINARLARA ÖDÜL VERİLECEK


I. Yaşlılık Şurası kapsamında düzenlenen "Köprü: Kuşaklararası Dayanışma" fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri programda takdim edilecek. Türkiye'nin farklı bölgelerinde yaşayan, yüz yaşını geçmiş, sağlıklı, aktif ve üretken yaşlıların yer alacağı "Asırlık Çınarlar" ödülleri de aynı programda sahiplerini bulacak. Şura anısına bir de hatıra ormanı oluşturulacak. Şura ile ilgili bilgilere www.yasliliksurasi.gov.tr internet sitesinden ulaşılabilecek.

AA


[old_news_related_template title="Sağlıklı bir yaşlılık için 5 önemli yatırım" desc="İleri yaşlarda yaşanabilecek ağız ve diş problemlerine değinen Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, sağlıklı bir yaşlılığa giden yolda atılması gereken adımları da sıraladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/yaslilik.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/saglik/saglikli-bir-yaslilik-icin-5-onemli-yatirim-2102116/"]