Son günlerde Cağ kebabının hangi il’e ait olduğu konusundaki tartışmaya Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yaptığı açıklamayla son noktayı koydu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tescillenen coğrafi işaretli ürünleri isim isim açıkladı. Erzurum’un “Coğrafi İşaretli Ürünlerinin” Civil Peynir, Ehram(İhram), Hınıs Fasülyesi, İspir Kuru Fasülyesi, Kadayıf Dolması, Karnavas Dut Pekmezi, Küflü Civil Peyniri(Göğermiş Peynir), Oltu Taşı ve Oltu Cağ Kebabı, olmak üzere toplam 9 Adet ürün bulunduğu belirtildi.

'22 ŞUBAT 2010'DE TESCİL EDİLDİ'


Erzurum’un Yöresel ürünleri ve lezzetleri olarak bu 9 ürünün coğrafi işaretli ürün olarak tescillendiği belirtilen açıklamada, “ Dünya çapında bir üne sahip olan ve ( Yerli ve yabancı turistlerin ) büyük bir beğeni ile tükettiği ve son günlerde tartışma konusu haline gelen Cağ kebabın ise 22 Şubat 2010 tarihinde Türk Patent Kurumu tarafından Erzurum yöresine ait bir yöresel yemek, tat ve lezzet olduğu tescillenmiştir.” denildi.

Bu konuda yapılan spekülasyonların ve tartışmaların yersiz ve tutarsız olduğu belirtilen açıklamada, zaman zaman bu tür yaklaşımların Erzurum’un yerel ve kültürel değerlerine karşı haksız bir şekilde sergilendiğini, ancak bunun gerçekle bağdaşmadığı da vurgulandı. (İHA)


[old_news_related_template title="Artvinliler ile Erzurumlular arasında cağ kebabı tartışması" desc="Kayseri ile Kastamonu arasında yaşanan pastırma tartışması sürerken, bu kez de Artvin ile Erzurum arasında 'cağ kebabı' polemiği çıktı. Artvinliler 'Cağ kebabını biz bulduk, Erzurumlular meşhur etti' diyerek tartışmayı başlattı. Erzurumlular ise 'Biz meşhur ettik, dünyaya yaydık' karşılığını verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/06/iecrop/cag-kebabi_16_9_1575613943.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/artvinliler-ile-erzurumlular-arasinda-cag-kebabi-tartismasi-5493101/"]

[old_news_related_template title="4 soruda pastırma tartışması!" desc="Türk mutfağının önde gelen lezzetlerinden pastırma hakkında bugünlerde farklı bir tartışma yaşanıyor. Kayseri pastırması mı daha iyi? Yoksa Kastamonu pastırması mı? İki taraf da kendi pastırmalarının daha iyi olduğunu iddia ederken iki ürün önemli farklarla birbirinden ayrılıyor. İşte dört soruda gündemi meşgul eden pastırma tartışması..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/04/iecrop/pastirma-1_16_9_1575455183.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/4-soruda-pastirma-tartismasi-5489273/"]