Öğretmenlerine maaşlarını düzenli bir şekilde ödeyemediği için veliler tarafından da protesto edilen Doğa Koleji, satış süreciyle ilgili önemli bir gelişmeyi sozcu.com.tr ile paylaştı.

Okul, satış sürecinin ardından geciken ödemelerin gerçekleştirileceğini belirtti.

Doğa Koleji'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Büyük Doğa Ailesinin son günlerde yaşadığı olaylar hepimizi derinden üzmüştür. Öğrencilerimizin, velilerimizin ve çalışanlarımızın göstermiş olduğu destek, anlayış ve dayanışmaya teşekkür ediyoruz.

Alıcı kurumla görüşmeler halen devam etmektedir. Takdir edersiniz ki yapımızın büyüklüğü, devir görüşmelerine ilişkin süreci uzatmıştır. Devrin gerçekleşmesiyle birlikte, öncelikle çalışanlarımızın geciken ödemeleri yapılacaktır.

Okullarımızdaki eğitim ve öğretim faaliyetleri kesintisiz olarak devam etmektedir. Bu vesileyle öğrencilerimizi sevgiyle kucaklıyor, saygılarımızı sunuyoruz."

VELİLER GENEL MERKEZE GİTTİLER


Doğa Kolej'inde maaşlarını alamayan öğretmenlerin ders boykotu devam ederken, yönetimden açıklama talep eden veliler geçen hafta İstanbul Ataşehir'deki genel müdürlük binasında toplandı. Yönetimden yanıt alamayan veliler girişteki turnikeleri aşarak genel müdürlük binasına girdi.

 

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NE GİDECEKLER


Doğa Koleji velileri Perşembe günü Doğa Koleji Genel Müdürlüğü önünde yaptıkları basın açıklamasının ardından bu defa İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması ile seslerini duyuracak.

Veliler basına yaptıkları çağrıda, ‘’Doğa Koleji’nde öğrenim gören çocukların aileleri olarak, çocuklarımızın eğitim hakkı ve öğretmen maaşları ile ilgili’’ sorunları dile getirmek amacıyla bugün İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir açıklama yapacaklarını duyurdular.

BAKANLIK: SORUŞTURMA BAŞLATTIK


Milli Eğitim Bakanlığı geçen hafta sonu Doğa Koleji'nde yaşanan maaş krizi hakkında soruşturma başlattığını açıkladı. Bakanlık, "Olası bir durumda öğrencilerin resmi ve özel okullara nakli için planlamalar yapıldı" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Doğa Koleji karıştı öğretmenler ders bıraktı" desc="Aylardır maaş alamayan Doğa Koleji öğretmenleri derslere girmeme kararı aldı. İstanbul ve Ankara'daki birçok kampüste dersleri boykot eden öğretmenler tüm alacakları ödenene kadar derslere girmeyeceklerini açıkladı. Öğretmenlere velilerden de destek geldi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/04/iecrop/doga_16_9_1575449986.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/doga-koleji-karisti-ogretmenler-ders-birakti-5489036/"]