Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4.5 yıllık seçimsiz bir süreçte ekonomiye odaklanılacağı açıklaması piyasalar için olumlu görülürken, dolar/TL bu sabah 5.56 civarında dalgalı bir seyir izliyor. Ancak belirsizlik ve devam eden lokal talebi nedeniyle kurda genel eğilimin yukarı yönlü olabileceği belirtiliyor. Dolar/TL saat 17.26'da 5.5492/ 5.5497'den işlem görüyor. Doların söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Analistler seçimin arkada kalmasının ardından önümüzdeki seçimsiz süreçte hükümetin yapısal reformlara ağırlık vermesinin önemine dikkat çekiyor

Önümüzdeki beş yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri belirlemek için yaklaşık 57 milyon seçmenin oy kullandığı yerel seçimde Türkiye genelinde sandıkların yüzde 99.1'i açıldı.

[old_news_related_template title="Altın fiyatlarında son durum: Gram altın ve çeyrek altın ne kadar?" desc="31 Mart yerel seçimlerin ardından gözler altın fiyatlarına çevrildi. Hafta içinde dengelenme süreci içerisinde olan altın fiyatları, döviz kurları ile birlikte dalgalanma yaşamıştı. Gram altın, 22 Mart'ta son 6 ayın en yüksek seviyesi olan 246.7 lirayı görmüştü. Mart ayının son işlem gününde ise gram altın 232.6 liradan tamamladı. Peki yeni ayın ilk gününde gram altın ve çeyrek altın fiyatları ne kadar? İşte 1 Nisan güncel altın fiyatları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04_a/iecrop/basliksiz-1-3_16_9_1554099345.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/altin-fiyatlarinda-son-durum-gram-altin-ve-ceyrek-altin-ne-kadar-2-4248782/"]

 

"BEKLENTİ YAPISAL REFORMLARA AĞIRLIK VERİLMELİ"


Bir bankacı, "Bundan sonra beklenti seçim sürecinin arkada kalması, 4-4.5 yıllık seçimsiz bir süreç ve ihtiyaç duyulan yapısal reformlara ağırlık verilmesi. Ancak seçim konusunu arkada bırakamadığımız ölçüde Erdoğan'ın söylediği reform süreci, ekonomiye yönelme de gündemde arka planda kalabilir. Bunun gecikmesi de piyasalar açısından baskıyı artıracaktır" dedi.

Belirsizlik devam ettiği sürece dolar/TL'de 5.50-5.70 bandında hareketin devam edeceğini söyleyen aynı bankacı, "Kurda biraz daha yukarı eğilim olduğunu söyleyebiliriz. Bandın altına yaklaştıkça ise yerli talebi artacaktır" dedi.



REUTERS-SOZCU.COM.TR