Yarın başlayacak olan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı NATO liderler zirvesinin de izleneceği piyasada ayrıca Cuma günü ABD'de tarımdışı istihdam verisi takip edilecek. Piyasalar ayrıca ABD-Çin ticaret görüşmelerinin seyrini de yakından izliyor.

[doviz_borsa_template dolar="1" euro="1" altin="1" borsa="0"][/doviz_borsa_template]

(Detaylı veriler için yukarıdaki ilgili kelimelere tıklayın)

Küresel hisse senedi piyasaları, Çin'de beklentilerin üzerinde açıklanan imalat sanayi verisinin etkisi ve yatırımcıların ABD ve Çin'in ticaret görüşmelerinde uzlaşmaya varacakları umutlarına tutunmasıyla yükselirken, petrol fiyatları toparlandı.

Integral Yatırım'ın notunda dolar/TL'de 5.70-5.68 seviyelerinin güçlü destek olduğu, yukarıda ise 5.75-5.76 seviyelerini geçmekte zorlandığı belirtilerek, "Yıl sonuna kadar 5.70 etrafında yatay ve yönsüz seyir beklentimiz hala destekleniyor" denildi.

Bankacılar kurda oynaklığın oldukça düşmesinin kurda sert hareketleri engellediğini belirtiyor.

[old_news_related_template title="2 Aralık altın fiyatları: Gram ve çeyrek altın yeni haftaya nasıl başladı?" desc="Fiyatlarında yaşanan artışlar nedeniyle son yıllarda yatırımcısına en çok kazanç sağlayan araçlardan biri olan altın, merakla araştırılan konular arasında da kendine yer buluyor. Altın fiyatları güncel gelişmelerle beraber şekilleniyor. İşte yarım, gram ve çeyrek altın fiyatları…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/02/iecrop/altin-fiyatlari-_16_9_1572584953_16_9_1572841787_16_9_1575260578.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/2-aralik-altin-fiyatlari-gram-ve-ceyrek-altin-yeni-haftaya-nasil-basladi-5483945/"]

FAİZ KARARI İZLENİYOR


Öte yandan piyasalar 12 Aralık'taki PPK toplantısını da bekliyor. TCMB son üç toplantısında faizleri 10 puan indirimle %14'e çekti ve indirimlerin önemli bölümünün tamamlandığı sinyalini verdi. Banka ilerleyen dönemde faiz indirimlerine kapıyı kapatmadı ancak sonraki adımların veri odaklı ve daha sınırlı olabileceği sinyali de verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hem faizlerin hem de enflasyonun gelecek yıl tek haneye düşmesini beklediğini vurgulayarak TCMB'den daha fazla indirim çağrısını tekrarlarken bankacılar tek haneli faizin önümüzdeki yıl TL için bir risk olabileceği görüşünde.

Tahvil/bono piyasasında getirilerde son aylarda yaşanan sert düşüş eğilimi ardından son günlerde yatay seyir izleniyor.

Gösterge 10 yıllık tahvilde Cuma günü spot kapanışta son işlem %12.44 seviyesinde gerçekleşti.

Gösterge 10 yıllık tahvil Mayıs'ta %21 seviyesindeydi.

İki yıllık gösterge tahvilde ise Cuma günü spotta son işlem %12.14 oldu. (REUTERS)