Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önceki gece AKP'nin İstanbul'da 31 ilçede oyların yeniden sayılması talebini reddederken, İstanbul'da 21 ilçede 51 sandıkta oyların tekrar sayılmasına karar verdi. Dolar/TL ise saat 16.14 itibari ile güne 5.6793/ 5.6814 seviyesinde işlem görüyor. Söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gazetelerde yer alan açıklamasına göre ise İstanbul'daki bazı seçim uygulamalarının şaibe yarattığını, sonuçları iptale götürebileceğini söyledi.

Bir bankacı, "Yerel seçim sonrası ekonomiye öncelik verileceğine yönelik mesajlar ile piyasalarda ciddi adımlar atılabileceği beklentisi oluşmuştu. Önümüzdeki dönemde enflasyonu, ekonomiye önceliğe alan, öngörülebilir ve uygulanabilir adımlar gelmezse, halihazırda seçimlere dair belirsizliğin devam ettiği bir ortamda piyasada tepki oluşabilir" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) AKP'nin İstanbul'da 31 ilçede oyların yeniden sayılması talebini reddederken, İstanbul'da 21 ilçede 51 sandıkta oyların tekrar sayılmasına karar verdi.

AKP, "olağanüstü itiraz" yolunu kullanarak İstanbul'da seçimin yenilenmesi talebinde bulunacağını açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dün İstanbul'da seçimin yenilenmesi talebi ile ilgili değerlendirmesi sorulduğunda, "Demokrasi içinde eğer seçim sonuçları toplum vicdanında huzur bulmayacak bir anlayış içerisinde sonuçlanmışsa, o vicdanı huzurlu kılabilecek yeni bir seçim de düşünülebilir" dedi.

Yerel seçimlerin kesinleşmemiş sonuçlarına göre CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın İstanbul belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu, AKP ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım'dan daha fazla oy aldı.

Piyasalar S400 konusu ve ABD ile ilişkilerin seyrini de yakından takip ederken, yurt dışında da bugün ECB toplantısı ve son Fed faiz toplantısına ilişkin tutanakları da izliyor.

Öte yandan TCMB'nin hafta başında haftalık repo ihalelerine tekrar başlayarak ek sıkılaştırma uygulamasından geri dönmesi ardından ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti dün yüzde 24.90'a geriledi.

Tahvil bono piyasasında ise 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi 29 Mart'ta bu yılın en yükseği olan yüzde 19.28 seviyesindeydi. Cuma günü ise spot kapanışta son işlemde yüzde 17.26, valörde son işlemde ise yüzde 17.28 seviyesinde olan tahvil faizi dün spot kapanışta ortalama yüzde 17.43 seviyesindeydi.

İki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ise önceki gün spot kapanışta bu yılın en yükseği olan yüzde 23.20, valörde son işlemde ise yüzde 21.18 seviyesindeydi. Dün ise spot kapanışta ortalama yüzde 21.75 seviyesindeydi.

REUTERS