Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu olası bir ödemeler dengesi krizinin gerçekleşme ihtimalini artmaya devam etmesini gerekçe göstererek bir kademe düşürdü, kredi notu görünümünü ise negatifte tuttu.

Dolar/TL saat 15.44'de 5.8629/5.8652 seviyesinde işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Yurt dışında bu hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Kurulu (FOMC) yarın başlayacak ve Çarşamba günü sona erecek. Bu hafta Fed'e ek olarak Japonya ve İngiltere merkez bankaları da para politikası kararlarını açıklayacaklar.

[old_news_related_template title="Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor! İşte güncel gram ve çeyrek altın fiyatları" desc="Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününe dalgalı bir seyirle başladı. Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı, cuma gününü yüzde 1,19 artışla 255,7 liradan tamamladı. Gram altın bugüne ise 255,1 lira seviyesinden işlem gördü. Peki çeyrek altın ne kadar? İşte 17 Haziran güncel altın fiyatları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/17/iecrop/altin-3_16_9_1560747836.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/altin-fiyatlarinda-hareketlilik-devam-ediyor-iste-guncel-gram-ve-ceyrek-altin-fiyatlari-5173136/"]

S-400 YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR


Öte yandan Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 konusunda gelen açıklamalar da piyasalarda yakından takip edilmeye devam ediyor.

Son olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hafta sonu yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştüğünü ve S-400 savunma sistemlerinin Temmuz ayının ilk yarısında Türkiye'de olmasını beklediklerini söyledi.

Ata Yatırım Direktörü Cem Tözge, Cuma günkü Moody's kararının sürpriz olduğunu belirterek, "Bu beklentiler dahilinde değildi. Ancak bir bozulmadan bahsedemeyiz. Yurt dışında dolar biraz değer kazanıyor. Bu biraz TL'de baskı yaratıyor ama çok belirgin bir bozulmadan bahsedemeyiz" dedi.

Seçimden önce son haftanın olduğuna dikkat çeken Tözge, çok fazla fiyatlama yapılmadığını ve yatırımcının bekle-göre geçtiğini belirterek, bu hafta Fed'in kararı ve söyleminin çok kritik olacağını ayrıca S-400 açıklamalarının da takip edileceğini belirtti.

TEMMUZ'DA FAİZ İNDİRİMİ GELECEK Mİ?


Tekrarlanacak İstanbul seçimleri öncesinde ABD ile ilişkilerin gergin olduğu bir ortamda politika faizini değiştirmeyen Merkez Bankası (TCMB), enflasyona yönelik daha iyimser bir söylem kullanırken, bu durum Temmuz'da başlayabilecek bir faiz indirim sürecine yönelik sinyal olarak algılandı.

Tahvil-bono piyasasında iki yıllık gösterge tahvil Cuma günü spot kapanışta %22.71, 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ise Cuma günü spotta %17.89 seviyesindeydi.

REUTERS