Dolar/TL saat 17.16 itibarıyla 5.7683/5.7716'dan işlem gördü. Dolar kurunun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasında Japonya'da bu haftasonu G20 zirvesinde yapılacak ikili görüşmenin beklendiği piyasada dün S-400 endişeleri seçim iyimserliğini baskılayan en önemli neden oldu

Yurt içinde açıklanacak önemli bir veri gündemi bulunmazken, seçim sonrası siyasi gündem bugün yakından takip edilecek.  Grup toplantısında Erdoğan'ın seçim sonrası vereceği mesajlar izlenecek. Piyasalar bu mesajlardan ve basına kapalı gerçekleşen MYK toplantısının ardından seçim sonrası siyasi gündeme ilişkin ipuçları arayacaklar.

[old_news_related_template title="Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor? Gram ve çeyrek altın ne kadar?" desc="Yeni güne rekor seviyede başlayan altın fiyatları 268 liradan alıcı buluyor. Dün kapanışta çeyrek altın 429 lira, Cumhuriyet altını 1.756 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise cuma günkü kapanışa göre yüzde 0,61 yükselişle 263,4 liradan işlem gördü. Peki çeyrek altında son durum ne? İşte 25 Haziran altın fiyatları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/25/iecrop/basliksiz-1-1_16_9_1561438856.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/altin-fiyatlari-rekora-doymuyor-iste-25-haziran-gram-ve-ceyrek-altin-fiyatlari-5196281/"]

İstanbul'da tekrarlanan yerel seçimlerde Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu yarışı yaklaşık 9 puan önde tamamladı. Yerel seçimin ardından yeni bir itiraz süreci ya da erken seçim vb. tartışmalar gündeme gelmedi.

Ancak yine de piyasalarda önümüzdeki dönemde siyasi gündemin nasıl şekilleneceği, İstanbul seçimlerinin AKP başta olmak üzere siyasete nasıl bir değişiklik getireceği yakından takip ediliyor.

Seçimler öncesi son işlem günü olan Cuma 5.8140 seviyesinden kapanan dolar/TL dün gün içinde 5.7120'ye kadar gerilerken TL'nin dolar karşısındaki değer kazancı %1'i aştı. Dolar/TL öğleden sonra kazançlarının neredeyse tamamını geri vererek tekrar 5.8290'a kadar yükseldi. TL'deki değer kaybında ABD ile ilişkilere yönelik endişeler belirleyici oldu.

TL'de dün değer kazançlarının zayıflaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Hangi yaptırım kararı olursa olsun Amerika'dan ne açıklama gelirse gelsin biz S-400'ü aldık ve şu an ne zaman teslim edileceği konuşuluyor" açıklamasıyla başladı.



Analistler seçim riski ortadan kalksa da S-400 konusu ve ABD'den gelebilecek olası yaptırımların TL için hâlâ risk unsuru olduğunu belirtirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın 28-29 Haziran'da G20'de yapacağı görüşme öncesinde TL'de kazanımların sınırlı kalabileceğine dikkat çekiyordu.

ABD yönetiminden üst düzey bir yetkili, Trump'ın Japonya'nın Osaka kentinde düzenlenecek G20 zirvesi kapsamında Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu en az sekiz dünya lideriyle ikili görüşmeler yapacağını belirtti.

İki NATO müttefiki olan ABD ve Türkiye, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 satın alma planları nedeniyle aylardır anlaşmazlık yaşıyor.

Türkiye, Rusya'dan askeri ekipman alması halinde CAATSA adı verilen 2017 tarihli kanun kapsamında yaptırımlara maruz kalabilecek. Öte yandan savunma sanayi şirketlerine de yaptırım gündemde. Ekonomik içerikli ABD yaptırımları Türkiye ekonomisine önemli bir etki yaratma kabiliyetine sahip. Öte yandan Trump, ABD Kongre'sinin CAATSA kapsamındaki yaptırımlarını bazı sınırlı hallerde askıya alabiliyor.

Öte yandan tahvil bono getirileri de seçim sonrası geriledi ancak TL'ye paralel kazançlar kalıcı olmadı. Seçim öncesi son işlemde %19.92 olan iki yıllık gösterge tahvilin faizi dün %18.65'e geriledi ancak son işlem %19.41 oldu.

Seçim öncesi son işlemi %16.43 seviyesinde olan 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi %15.95 seviyesinden açıldıktan sonra son işlemde %16.20 seviyesindeydi.

REUTERS