Bankacılar TL'deki etkinin benzer para birimlerine göre sınırlı kaldığını, burada Moody's açıklamalarının ve seçim öncesi ekonomideki yavaşlama ve enflasyona ilişkin belirsizliğin etkili olduğunu belirttiler. Dolar/TL ise saat 07:30 itibari ile güne 5.3078/ 5.3093 seviyesinde işlem görüyor. Söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Yurtiçinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken saat 1630'da ABD yeni konut inşaatları ve inşaat ruhsatları, saat 1800'de ABD tüketici güven endeksi ve yeni konut satışları açıklanacak.

Piyasalar için küresel bazda en önemli risk unsurları olarak ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmeleri ile Brexit konusu görülüyor.

Asya borsaları, yatırımcıların ABD ve Çin'in ticaret anlaşmasına varıp varamayacaklarını görmek için beklemeleriyle beş ayın zirvesinden gerilerken, sterlin İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit son tarihini erteleyeceği umutlarıyla yükseldi.

Bankacılar dün küresel olumlu havanın TL'deki etkisinin benzer para birimlerine göre sınırlı kaldığını, burada Moody's açıklamalarının ve seçim öncesi ekonomideki yavaşlama ve enflasyona ilişkin belirsizliğin etkili olduğunu belirttiler.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi büyümesini artırmaya yönelik tedbirlerin bankaların kredi notu için negatif olduğunu belirtti.

Bankacılar bugüne ise gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel bir seyirle dünkü kapanışına yakın başlayan dolar/TL'de küresel gelişmeler izlenecek. Bu çerçevede Trump'ın adımları ve Powell'ın açıklamalarının izleneceği belirtiliyor.

Tahvil bono piyasasında ise iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi dün spot piyasada yüzde 18.79 seviyesinden kapandı.

Öte yandan 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi dün yaklaşık 15 baz puan geriledi. Buna göre spot kapanış yüzde 15.21 valörde son işlem yüzde 15.15 oldu.

REUTERS