ABD Temsilciler Meclisi dün, 1919 olaylarını sözde 'soykırım' olarak tanıyan ve Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda terör hedeflerine yönelik Barış Pınarı Hârekatı nedeniyle yönetimin, Türkiye'ye yaptırım uygulamasını öngören iki tasarıyı kabul etti. Kabul edilen tasarılar Türkiye tarafından kınandı.

DOLARDA SON DURUM!


Dolar/TL bugün saat 21.06 itibarıyla 5.7192/5.7225’ten işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.



Integral Yatırım Araştırma Uzmanı Eda Karadağ, "ABD'den gelen açıklamalar biraz endişe verici ama kurun tepkisi sınırlı kaldı. Bunun da henüz Trump tarafında sessizlik olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Trump'tan onay gelmesi halinde piyasa harekete geçecektir, dolayısıyla şu anda temkinli bir seyir var" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın bu ayın başlarında Çin ile ilk aşama ticaret anlaşmasının taslağını ortaya koymasından bu yana, yatırımcılar iki ülkenin ticaret anlaşmasına varmasını bekliyorlar.

[old_news_related_template title="Altın fiyatlarında son durum ne? 30 Ekim güncel çeyrek ve gram altın fiyatları…" desc="Altın fiyatları her zaman olduğu gibi yine en çok merak edilen konuların başında geliyor. Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 279,70 lira oldu. Dönem dönem dövizle birlikte yukarı yönlü hareketlilik yaşayan altın fiyatlarında son durum ne? İşte en güncel yarım altın ve çeyrek altın fiyatları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/30/iecrop/altin-iha_16_9_1572410965.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/altin-fiyatlarinda-son-durum-ne-30-ekim-guncel-ceyrek-ve-gram-altin-fiyatlari-5419392/"]

Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini beklentilerin üzerinde indirerek son üç toplantıda 10 puan indirime ulaşması ardından piyasalar yarın açıklanacak olan TCMB'nin enflasyon raporunu bekliyor.

Enflasyonun yıl sonunda tahminlerin altında kalacağı beklentisi ve gelişmiş ülkelerde faizlerin düşük seyrinin desteğiyle bazı analistler faiz indirimlerinin Aralık'ta da sürmesini bekliyor ancak bu noktada Enflasyon Raporu'nda verilecek mesajlar izlenecek.

Tahvil/bono piyasasında ise getirilerde son aylarda belirginleşen düşüş eğilimi devam ediyor.

Gösterge 10 yıllık tahvilde TCMB öncesi 10 yıllık gösterge tahvil 77 baz puan düşüş yaşanmıştı. Cuma günü ise spot kapanışta ortalama bileşik getiri %13.45 valörde son işlem %13.20 oldu. Öte yandan Pazartesi günü ise spot kapanışta %13.16 seviyesindeydi.

Gösterge 10 yıllık tahvil Mayıs'ta %21 seviyesindeydi.

Yeni iki yıllık gösterge tahvilde ise Cuma günü spot kapanışta ortalama bileşik getiri %13.24, valörde son işlem %13.11 oldu. Pazartesi günü ise spot kapanışta %13.06 seviyesindeydi.(REUTERS)