Türkiye piyasaları S-400 krizinden dolayı zor günler geçirirken 31 Mart ile 23 Haziran tarihleri arasında seçimin tekrarına ilişkin alınan kararlar dolar kurunun ateşinin çıkmasında etken oldu. 31 Mart seçiminin ertesi günü 5.50 civarında seyreden dolar, bugün 5.75 seviyesinin hafif altında seyrediyor.

DOLAR/TL NE KADAR OLDU?


Dolar/TL İstanbul seçiminin ardından dün uluslararası piyasada 5.72'ye kadar geriledikten sonra bugün 5.75'in altında işlem görüyor.

25 KURUŞLUK FARK


Daha sonra dolar/TL ABD Türkiye ilişkilerine yönelik endişelerle ve Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 konusunda gelen açıklamalar sonrası dalgalı bir seyir izlerken dolar/TL 6 Mayıs'tan 23 Haziran'a kadar 5.85 seviyelerine kadar geriledi. Ancak Dolar /TL 31 Mart seçimlerinin ertesi günü olan rakamı 5.50 seviyesine inemedi. O günden bugüne dolar/TL'de ortalama 25 kuruşluk bir fark oluştu.

YSK'nın yeni seçim tarihini açıkladığı o karar

SERT SATIŞ BASKILARI YAŞANMIŞTI


İstanbul seçiminin tekrarlanmasının yarattığı baskı ve küresel satışların etkisiyle Mayıs ayında yılın dip seviyesini gören Türk hisse senetleri piyasası, dolar bazında son 10 yılın en düşük seviyelerine inmişti. TL ve tahvil getirilerinde de benzer bir şekilde sert satış baskıları yaşanmıştı.