Yerel basında yer alan habere göre Rosselhoznadzor’un Kaluga bölge idaresi, Türkiye’den gönderilen 20 ton kayısıyı, tarım ürünleri için çok zararlı olduğu bilinen Akdeniz meyve sineği taşıması gerekçesiyle ıskartaya çıkardı.

Kurumun el koyduğu kayısıların akıbetinin ne olacağının henüz belli olmadığı belirtilen haberde, ancak kalitesiz ürünün kesin olarak tezgâhlara çıkmayacağı kaydedildi.

[old_news_related_template title="Rusya 21 ton domatesi geri gönderdi" desc="Rusya, Türkiye’den getirilen 21 ton domatesi güve bulunduğu gerekçesiyle geri çevirdi. Geçtiğimiz haftalarda Ukrayna da Türkiye'den gönderilen 38 ton domatesi iade etmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/15/iecrop/domates-iha1_8324281_16_9_1557950662.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/son-dakika-rusya-21-ton-domatesi-geri-gonderdi-4814418/"]

Habere göre Rosselhoznadzor görevlileri, Akdeniz meyve sineğinin en tehlikeli ve zararlı türlerin sınıfında yer aldığını, kayısı, elma, erik, kiraz meyvelerine ve domatese, ayrıca 200’ün üzerinde farklı bitki türüne zarar verdiğini hatırlattı.

Hastalıklı meyvelerin dış görünüş olarak sağlıklı meyvelerden hiçbir farklılık göstermediğini söyleyen uzmanlar, sinek larvalarının sadece meyvenin açılmasıyla tespit edilebileceğini ifade etti.

Haberde ayrıca bu sinek türünün insan için tehlike taşımadığına, ancak yayıldığı halde tarıma genel olarak büyük zarar verebileceğine dikkat çekildi.