Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) her gün son durumu merak ediyor. Emeklilikte yaşa takılanlarda (EYT) son gündem madddesi olarak en çok konuşulan konulardan biri de kıdem tazminatıydı. 15 yılını doldurup emekliye ayrılan ya da istifa eden işçilerin aslında kıdem tazminatına hak kazanmadığını ileri süren TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş, kamuoyundan özür diledi. EYT hakkında hükümetten son günlerde yeni bir açıklama da gelmedi. İşte EYT hakkında son gelişmeler...

KIDEM TAZMİNATI YORUMU İÇİN EYT'LİLERDEN ÖZÜR DİLEDİ

TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş, 15 yılını doldurup emekliye ayrılan ya da istifa eden işçilerin aslında kıdem tazminatına hak kazanmadığına ilişkin sözlerine açıklık getirdi. Büyük tepki çeken sözleri için kamuoyundan özür dileyen Delibaş, patronların kıdem tazminatından şikayet ettiği toplantıda dile getirdiği görüşlerin şahsi fikirleri olduğunu, TOBB’un resmi ve kurumsal görüşünü yansıtmadığını söyledi.

TOBB’un çalışma hayatına yönelik gündeminde de böyle bir konunun bulunmadığını ifade eden Delibaş, “Yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdiğim için kamuoyundan özür dilerim” dedi. Delibaş, ‘TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş’tan kamuoyuna duyuru’ başlığı altında şu görüşlere yer verdi:

“Bugün bir gazetede yer alan “EYT’lilerin Kıdem Tazminatı Tehlikede” haberi ve sonrasında bununla ilgili olarak sosyal medyada yapılan maksadı aşan yorumlardan dolayı bu açıklamayı yapma gereği duydum. Habere konu olan toplantıda dile getirmiş olduğum görüşler benim şahsi fikirlerim olup, hiç bir şekilde TOBB’un resmi ve kurumsal görüşünü yansıtmamaktadır. TOBB’un çalışma hayatına yönelik gündeminde de böyle bir konu bulunmamaktadır. Yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdiğim için kamuoyundan özür dilerim.”

[old_news_related_template title="Akşener'den EYT çıkışı!" desc="İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Pozantı'da Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için 'EYT'li dediğimiz kardeşlerimizin hakkını, hukukunu aramak suçsa biz o suçu işlemeye devam edeceğiz' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/aksener-aa1_7838486_16_9_1553360182.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/aksenerden-eyt-cikisi-sucsa-biz-o-sucu-islemeye-devam-edecegiz-4102636/"]

METAL İŞÇİLERİ 18 BİN İMZAYI SGK'YA İLETTİ

Emeklilikte yaşa takılan (EYT) metal işçileri Aile Çalışma Bakanlığı önünde eylem yaptı. “Emeklilik hakkımız engellenemez” diye slogan atan işçiler, topladıkları 18 bin imzayı SGK Genel Müdürüne illetti. “Metal işçileri EYT'de adalet istiyor” yazılı pankart açan işçiler, “Emeklilik hakkımız söke söke alırız”, “Edirne'den Kars'a, Jüpiter'den Mars'a çıksın artık bu yasa” sloganları da attı.

BİNALİ YILDIRIM: SABIRLI OLUN

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu ile ilgili hükümet tarafından yapılan son açıklama 6 Mart tarihinde yapıldı.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarına Küçükçekmece’de devam etti. Küçükçekmece Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Lisesi Proje Okulu’nu ziyaret eden Yıldırım, buranın yakındaki Tüccar ve Sanayiciler Derneği İlkokulu bahçesinde kendisini bekleyen öğrencilerle görüştü.

Emeklilikte yaşa takılanların taleplerine yönelik bir soruya Yıldırım, “Ben bu konuda ne dedim? ‘Biraz sabırlı olun, ben takipçisi olacağım’ dedim. Yine aynı şeyi söylüyorum. Sabırlı olun demek, ne demek?. Gayet açık.” dedi.

BAKAN ALBAYRAK: GÜNDEMİMİZDE YOK

6 Şubat’ta Bakan Albayrak, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda bir düzenleme yapıyıp yapılmayacağı sorusuna “EYT konusu ile ilgili bu hükümetin cevabı ortada. Çok basit yaklaşmak doğru değil. Gündemimizde yok” yanıtını verdi.

[old_news_related_template title="Mansur Yavaş'tan 'EYT' açıklaması..." desc="EYT için bekleyenler son dakika gelişmelerini merak ediyor. Emeklilikte yaşa takılanlar için Mansur Yavaş'tan açıklama geldi. Emekli olma hakkı elde etmek isteyen çok sayıda vatandaş Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'ın 'gündemimizde yok' açıklmasıyla hayal kırıklılığı yaşamıştı. İşte, EYT'de en son haber ve gelişmeler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/eyt-depo_16_9_1551633253.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/emeklilikte-yasa-takilanlarda-son-durum-mansur-yavastan-eyt-aciklamasi-3764697/"]