TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş, 15 yılını doldurup emekliye ayrılan ya da istifa eden işçilerin aslında kıdem tazminatına hak kazanmadığına ilişkin sözlerine açıklık getirdi. Büyük tepki çeken sözleri için kamuoyundan özür dileyen Delibaş, patronların kıdem tazminatından şikayet ettiği toplantıda dile getirdiği görüşlerin şahsi fikirleri olduğunu, TOBB’un resmi ve kurumsal görüşünü yansıtmadığını söyledi.

[old_news_related_template title="Emeklilikte yaşa takılanların kıdem tazminatı tehlikeye girdi! İşte EYT ile ilgili son gelişmeler | Son dakika haberleri" desc="Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili son gelişmeler sürekli takip ediliyor. Haklarını henüz alamayan EYT'lilerin bir de kıdem tazminatları tehlikeye girdi. TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş, mahkemelerin işçi lehine karar vermesi nedeniyle işverenlerin 15 yılı doldurarak ayrılanlara da kıdem tazminatı ödediğini belirterek, “İnşallah bir irade çıkar da bu yanlışı düzeltir” dedi. Bu açıklamanın ardından 15 yıllık çalışıp ayrılmak isteyenlerin kıdem tazminatı riske girmiş oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/19-4_16_9_1553036118.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/eytlilerin-kidem-tazminati-tehlikede-3981907/"]

"KAMUOYUNDAN ÖZÜR DİLERİM"

TOBB’un çalışma hayatına yönelik gündeminde de böyle bir konunun bulunmadığını ifade eden Delibaş, “Yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdiğim için kamuoyundan özür dilerim” dedi. Delibaş, ‘TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş’tan kamuoyuna duyuru’ başlığı altında şu görüşlere yer verdi:

[old_news_related_template title="Son dakika: Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan EYT'lilere çağrı!" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimi öncesi, kurdukları 'millet ittifakı'nın ortak mitingi için Balıkesir'de partililerinin karşısına çıktı. Birlikte alandakileri selamlayan iki lider, ittifakın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı İYİ Parti'li İsmail Ok ve ilçe belediye başkan adaylarına destek istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/resimid_77757441_7775744_16_9_1552837346.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/aksener-ve-kilicdaroglundan-balikesirde-ortak-miting-3946333/"]

“Bugün bir gazetede yer alan “EYT’lilerin Kıdem Tazminatı Tehlikede” haberi ve sonrasında bununla ilgili olarak sosyal medyada yapılan maksadı aşan yorumlardan dolayı bu açıklamayı yapma gereği duydum. Habere konu olan toplantıda dile getirmiş olduğum görüşler benim şahsi fikirlerim olup, hiç bir şekilde TOBB’un resmi ve kurumsal görüşünü yansıtmamaktadır. TOBB’un çalışma hayatına yönelik gündeminde de böyle bir konu bulunmamaktadır. Yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdiğim için kamuoyundan özür dilerim."