Genç İşsizler Platformu, Türkiye’de artan işsizliğe ve işsizlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla ekim ayında kuruldu. Platformun sözcüsü ekonomist Dr. Murat Kubilay kendilerini, “Bizler Türkiye’de işsizlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek, işsizliği artıracak adımlar konusunda kamuoyunu bilgilendirmek için bir araya gelmiş gönüllü kimseleriz” olarak açıklıyor.  Kubilay Sözcü’ye platformu ve hedeflerini anlattı.

Dr. Murat Kubilay

“KAMUOYUNDA YETERİNCE DİLE GETİRİLMİYOR”


Platformun kuruluş amacını ve hedeflerini anlatan ekonomist Dr. Murat Kubilay, “Geçtiğimiz yıl işsizlik rakamlarında rekor kırıldı. Ekonomik aktivitede bozulma devam ediyordu. Varsayalım ki kriz geride kaldı, hepsi geride kalsa bile düzenli olarak üniversiteli mezun olanların işsizlik sorunu var giderek artan. Biz bunları düşündük. Bunlar kamuoyunda yeterince dile getirilmiyor. Asgari ücret zammı ve EYT konusundaki gibi bir algı oluşturabilirsek, en azından çözüm konusunda bir gelişme kaydedebileceğimize inanıyoruz” dedi.


EKONOMİK SİSTEM SORGULANMALI


“Tuzu kuru konumunda olan siyasetçilerin, ülkemizdeki işsizleri ayda bir yayınlanan veri gibi görmemesini istiyoruz” diyen Dr. Murat Kubilay,
işsizlerin yaşadığı ekonomik dramları kamuoyu ile paylaşmak istediklerini söyledi.

“Pek çok insan emek veriyor. Lisans, yüksek lisans ve doktora yapıyor. Ancak karşılığını alamıyor. İşsiz kalıyor” ifadelerini kullanan Kubilay, “Türkiye’de şu anda 2 milyon 721 bin işsiz var. 15-34 yaş arası işsiz sayısı bu. İnsanların kendilerini değil içinde bulunduğumuz ekonomik sistemi sorgulaması lazım. Biz bu sorgulamaya vesile olmak istedik” diye konuştu.