Hazine’nin bankalara yardımcı olmak için konkordato süresini kısaltmayı değerlendirdiği ileri sürüldü.

KONKORDATO SÜRESİNE SINIR GETİRİLİYOR


ABD’li yayın kuruluşu Bloomberg News’in haberine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı, zor durumdaki şirketlerin borçlarını yeniden yapılandırmak, ödeyebilir duruma gelmek için konkordatoda kalabilecekleri süreye sınır getirmeyi planlıyor.

BAKANLIK HAZIRLIK YAPIYOR


Konkordato süresinin kısaltılması, borç yeniden yapılandırma talepleri ile karşı karşıya kalan bankalar tarafından talep edilmişti. Kaynaklara göre Hazine, halihazırda 23 ay olan konkordato süresi tavanını 6-12 ay arasında sınırlamak için hazırlık yapıyor.

[old_news_related_template title="11 soruda konkordato" desc="Herkesin dilinde... Konkordato! TDK'ya göre dilimize İtalyanca'daki concordato kelimesinden geçmiş. Papalık makamı ile hükümetler arasında yapılan anlaşmalara verilen isim anlamına geliyor. Hukuken karşılığı ise borçlarını ödeyemeyecek durumda olan şirketlerin iflas etmemek için borçlarını komiser nezaretinde belli bir süre içinde ödemeye çalışmaları süreci. İşte 11 soruda konkordatoyla ilgili merak edilen her şey!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/konkordatoicfoto_16_9_1538468169.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/11-soruda-konkordato-2657268/"]