Reuters'ın Cuma günkü haberinde başlangıçta iki haftalık bir uzatmanın beklendiği ve daha fazla uzatma için çalışmalar yapıldığı, ancak düzenlemelerle ilgi bazı sıkıntılar sebebiyle henüz bir sonuca varılamadığı yer almıştı.

Konuya yakın iki kaynak, haftasonunun ardından Trump yönetiminin planlarının değiştiğini ve ABD'nin geçici muafiyeti 90 gün daha uzatmaya karar verdiğini belirtti.

[old_news_related_template title="Google'dan Huawei'ye güncelleme yasağı!" desc="Trump'ın Çinli Huawei'nin ABD'de iş yapmasının ulusal güvenlik riski oluşturduğunu ve bu teknolojilerin ABD'li firmalarca kullanılmasını yasaklamasının ardından Google, android işletim sistemi kullanan Huawei telefonlarına yeni işletim sistemi güncellemesi getirmeyeceğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/20/iecrop/shutterstock_1123573793_16_9_1558330461.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/googledan-huaweiye-yasak-4859029/"]

19 AĞUSTOS'TA 90 GÜN UZATILMIŞTI


ABD hükümeti Çinli telekonomünikasyon şirketi Huawei Technologies'in ABD'li şirketlerden ürün almasına izin veren muafiyeti daha önce 19 Ağustos'ta da 90 gün uzatmıştı.

Adlarının açıklanmasını istemeyen konuya yakın kaynaklar, planlanan uzatmanın bugün açıklanacağını söylediler.

ABD Ticaret Bakanlığı, Huawei'yi ABD'li şirketlerin ürün satmasının yasaklandığı listeye almasından kısa süre sonra, Huawei'nin Mayıs'ta Amerikan yapımı mallar satın almasına izin vermişti. (REUTERS)

Huawei Türkiye Genel Müdürü Seth Wang geçtiğimiz aylarda sozcu.com.tr’nin sorularını yanıtlamıştı.