İhracat bedellerinin Türkiye'ye getirilmesi ve bankalara satılmasını gerektiren tebliğin yürürlük süresi altı ay uzatıldı.

Resmi Gazete'nin Pazar günkü sayısında yer alan tebliğe göre 4 Eylül'de yayımlanan ihracat bedelleri hakkındaki Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'in yürürlük süresi altı aydan 12 aya çıkarıldı.

Tebliğ Türkiye'de yerleşik kişiler tarafından gerçekleştirilen ihracat işlemlerine ilişkin bedellerin ithalatçının ödemesi sonrası doğrudan ve gecikmeksizin ihracata aracılık eden bankaya transfer edilecek veya getirilmesini zorunlu kılıyor.

Bedellerin yurda getirilme süresi fiili ihraç tarihinden itibaren 180 günü geçemiyor. Bedellerin en az yüzde 80'inin bir bankaya satılması da zorunlu.

REUTERS


[old_news_related_template title="Hazineden yeni dolar önlemi! Türkiye'ye getirme zorunluluğu getirildi" desc="Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tebliğine göre Türkiye'deki döviz varlığını artırmak için ihracatçı firmalara ihracat bedellerinin en az yüzde 80'ini Türkiye'deki bankalara yatırma zorunluluğu getirildi. Uygulama 6 ay boyunca geçerli olacak. İşte 8 maddede yeni döviz kontrolü önlemi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/paraicicicica_16_9_1536041001.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/ihracatciya-parasini-turkiyede-tutma-zorunlulugu-getirildi-2606928/"]