Eski popülerliğinde olmayan sosyal medya platformu Facebook yeni bir marka çalışmasına başlıyor. Facebook sadece bir sosyal ağ olarak düşünmemek gerek, Facebook aynı zamanda içinde Instagram ve WhatsApp’ı da barındıran kocaman bir şirket.

Business Insider’da yer alan habere göre Facebok Instagram’ın ismini ‘Facebook’tan Instagram’ (Instagram from Facebook) ve WhatsApp’in ismini ine ‘Facebook’tan WhatsApp’ olarak (WhatsApp from Facebook) olarak değiştiriyor.

Uygulamanın ismi uygulama indirme marketlerinde yukarıdaki şekilde gözükecek ama kullanıcılar uygulamayı kullanırken yine Instagram ve WhatsApp isimlerini görecekler.

Facebook’tan yapılan açıklamada iki uygulamanın da Facebook’un bir parçası olduğunu hatırlatmak için isim değişikliğine gidildiği vurgulandı.

Facebook’un bu hamlesi ile kişisel verilerin ihlali skandalının etkilerini unutturmayı amaçladığı ifade edildi. Facebook’un ABD Adalet Bakanlığı’nın soruşturması sonucunda 5 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etmişti.

[old_news_related_template title="Snowden'dan korkutan uyarı: Facebook sizi izliyor" desc="ABD'nin kamu aleyhine faaliyetlerini deşifre ederek dünyada büyük yankı uyandıran Edward Snowden, Facebook´un kullanıcılarını gizlice gözetlediğini iddia etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/02/iecrop/zuck-reuters_16_9_1564737779.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/snowdendan-korkutan-uyari-facebook-sizi-izliyor-5262363/"]