iPhone fiyatları Türkiye’de son yıllarda kurun yükselmesi ve vergilerin artışı ile hatırı sayılır bir seviyeye gelip 10 bin TL barajını aşarken yurt dışında da Apple’ın yeni telefonları alım gücüne göre pahalı gelmeye başladı.

Financial Times’ta yer alan habere göre Apple 10 Eylül Salı günü yeni iPhone’u, iPhone 11’i tanıtacak. Cihazın fiyatıyla ilgili olarak henüz somut bir rakam yok. iPhone 11’in üç kameralı olması ve fotoğraf performansının son derece etkili olması bekleniyor.

SADECE YÜZDE 10'U 2 BİN DOLAR ÖDEMEYE HAZIR


Simon-Kucher&Partners’ın ABD’de 10 bin 250 kişiyle yaptığı bir araştırmaya göre araştırmaya katılanların sadece yüzde 10’u yeni iPhone için 2 bin dolar gibi bir bedel ödemeye hazır.

Yeni iPhone için bir önceki yapılan ankette ödenmesi göze alınan maksimum tutar 1.800 dolardı.

iPhone 11’in en büyük rakibinin Samsung’un dün Güney Kore’de satışa çıkan yeni telefonu Galaxy Fold olması bekleniyor. Galaxy Fold’un Türkiye satış fiyatının yaklaşık 22 bin TL olması bekleniyor.

Apple’ın iPhone 11’in fiyatını ne kadar yapacağı bilinmiyor. Fakat kontratsız fiyatın en az 1000 dolar olması bekleniyor. Kaynaklar, ön 2 kameranın 7 ve 12 MP, arkadaki 3 kameranın da 12 MP olacağını dile getiriyor. Yeni iPhone'un başlangıç fiyatının Türkiye'de 11 bin TL civarında olması muhtemel.

Şu an Türkiye’de satılan en pahalı iPhone, iPhone Xs Max 512 GB’ın ederi 13 bin 999 TL.

iPhone'un kısa tarihini merak ediyorsanız aşağıdaki video size yardımcı olacak! 

 

MATE X 2600 DOLAR!


Katlanabilir telefon savaşlarına Huawei de katıldı. CNBC’de yer alan habere göre Huawei’nin katlanabilir telefonu Mate X önümüzdeki ay satışa çıkacak.

Telefonun fiyatının 2.600 dolar civarında olması bekleniyor. Rakibi Samsung’un Galaxy Fold katlanabilir telefonunun fiyatı ise 2000 dolar olarak belirlenmişti.

Mate X Cihaz 5G teknolojisi ile uyumlu olacak.