Ramazan ayında dışarıda iftar yapmanın maliyeti, menünün içeriği ve mekana göre değişiklik gösteriyor. İftar menüleri, İstanbul’un birinci sınıf restoranlarında 100 ila 225 TL arasında değişirken, geleneksel Türk ve Osmanlı mutfaklarından seçilmiş lezzetleri müşterileriyle buluşturan 5 yıldızlı otellerde ise 89 liradan başlayıp 410 liraya dayanıyor.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, otellerin iftarlara çok özel olarak hazırlandığını belirterek, genelde şirketlerin iftarlarına, aile yemeklerine ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Eresin, ramazanda ziyaretçi sayısının oldukça yoğun olduğunu ifade ederek, “Otellerdeki iftar menüleri restorandakilerden daha hesaplı. Eskiden insanlarımız ‘Otellerde iftar çok pahalı, gidemeyiz’ diye bakardı. Bizim yegane tavsiyemiz otellerin de iftar menülerini takip etsinler” dedi.

EN UCUZU 40 TL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal tesislerinde ise fiks menü 40 TL’den sunuluyor. Avcılar Denizköşk, 1453 Çırpıcı ve Beykoz Koru Sosyal Tesisi’nde beyaz et iftar menü fiyatı 45 TL, kırmızı et iftar menü fiyatı ise 50 TL. Beltur’un işlettiği köşklerde ise kişi başı iftar 80-95 TL.