Volkswagen yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştükten sonra "Türkiye’ye yatırım eğilimine" girerken, önceki gün cumhurbaşkanlığı kararıyla Volkswagen’e, kimsenin pek bir anlam veremediği özel teşvik geldi.

1600 CC’NİN ALTINDAKİ OTOLARA AYRICALIK


Volkswagen için 7 Ağustos 2019 tarihli kararname ile açılan özel teşvike göre, 100 bin adet kapasiteli yeni bir otomobil fabrikası kuran veya yatırımını en az 100 bin artıran yatırımcılara verilen destekler devam edecek ve bu desteklere daha önce girdiği belirtilen A, B, C segmentli araçların dışında, silindir hacmi 1600 cc’nin altındaki otomobiller de girecek. Ve bunlar gümrük vergisi ödemeden ithal edilebilecek.

150 BİN ARAÇ GÜMRÜKSÜZ GELECEK

Yeni teşvik kararnamesi, 2012’de Hyundai için getirilmiş olan yasanın genişletilmesi şeklinde oldu. Buna göre getirilecek otomobil sayısı, teşvik belgesinde yer alan toplam otomobil sayısının yüzde 15’ini aşamayacak. Yani yüz bin otomobil üretilmesi halinde en az 15 bin otomobil, gümrük vergisi ödemeksizin Türkiye’ye sokulacak.

[old_news_related_template title="Volkswagen'in İzmir'de üretimine Merkel'den 'olur' geldi" desc="Alman otomotiv devi Volkswagen’in, Passat serisinin üretimi için yer arayışı sürerken seçenekler arasında bulunan Türkiye ağır basmaya başladı. İzmir’in üretim merkezi olmasına Alman Hükümeti’nin de, 'Türkiye’nin batıyla bağlarını kuvvetlendirecek proje' diyerek sıcak baktığı belirtiliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/02/iecrop/wolks_16_9_1564774206.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/volkswagenin-izmirde-uretimine-merkelden-olur-geldi-5263114/"]