Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, "Kuyumculuk sektöründe işleri canlandırmak adına işçilik gerektiren ziynet, takı ve mücevherat ürünlerinde kredi kartına 4 taksit imkanı getirecek düzenleme yapacağız." dedi

Akben, yaptığı açıklamada, geçen yıl ağustos ayı öncesine kadar bireysel kredi kartları ile altın satışına 4 taksit yapılabildiğini anımsattı.

Ağustos 2018'de yaptıkları düzenleme ile kuyumculuk sektöründe kredi kartlarına taksit imkanını kaldırdıklarını anımsatan Akben, kuyumculuk sektöründe yeni bir düzenleme yapacaklarını söyledi.

İŞÇİLİK GEREKTİREN ÜRÜNLERE 4 TAKSİT


Mehmet Ali Akben, kuyumculuk sektöründe işleri canlandırmak adına işçilik gerektiren ziynet, takı ve mücevherat ürünlerinde kredi kartına 4 taksit imkanı getireceklerini dile getirdi.

Çeyrek altın, gram altın, külçe altın gibi ürünlerde taksit yapılamayacağının altını çizen Akben, yeni düzenlemenin hem tüketiciler hem de sektör için faydalı olacağını sözlerine ekledi.

“SEKTÖRÜ KÖTÜ AMAÇLA KULLANANLARI SAF DIŞI EDECEĞİZ”


Açıklamayı değerlendiren Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar, şunları dile getirdi:

“Sektör olarak kredi kartına hangi şartlarla 4 taksit uygulamasının geri getirilebileceğini aktarmak amacıyla Ankara’ya son 6 ayda 4 kez ziyaret gerçekleştirdik. Sonuçta 35 bin kuyumcu ve 6 bin üreticisiyle toplam 1 milyon kişinin geçimini sağladığı mücevher sektörüne nefes aldıracak böylesi bir kararın alınması bizler için büyük bir mutluluk. Kararla birlikte hem ihracat adına hem de iç piyasada stratejik bir sektör olmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. İlk olarak sektördeki tüm alt birimlerle bir araya gelerek sektörümüzü kötü amaçlı kullananları nasıl saf dışı edebiliriz, bunu görüşeceğiz. Karardan dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere mücevher sektörüne inanan ve bu sektörü destekleyenlere teşekkürü bir borç biliriz.”

AA


[old_news_related_template title="Altın fiyatlarında son durum: Gram altın ve çeyrek altın fiyatları ne kadar?" desc="Geçtiğimiz hafta son ayların en yüksek seviyesine çıkan gram altın fiyatı, bugüne yükselişle başlamasının ardından 228,9 lira seviyesinde dengelendi.Peki çeyrek altın ne kadar? İşte 27 Mart altın fiyatları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/altin-shutterstock-2_16_9_1534479675-1_16_9_1545285669-2_16_9_1553663033.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/altin-fiyatlarinda-son-durum-iste-guncel-gram-altin-ve-ceyrek-altin-fiyatlari-4144503/"]