Belediyelerin uygun fiyata sebze satacağı tanzim satış noktaları bugün itibari ile faaliyete geçti. 15 milyon nüfuslu İstanbul'da 50, Ankara'da 30  tanzim satış noktası kuruldu. Birçok noktada vatandaşlar bu seyyar mağazaların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Tanzim satış noktalarının faaliyete geçmesinin ardından, Türkiye'nin önde gelen büyük marketlerinin de fiyatlarında indirime gittiği görüldü. Marketlerdeki bazı ürünlerin fiyatları neredeyse tanzim satış noktaları ile aynı seviyelere indi.

İşte marketler ve tanzim satış mağazaları fiyat karşılaştırması: 



















































TANZİM SATIŞ1.BÜYÜK MARKET2. BÜYÜK MARKET
BİBER6 TL6 TL6 TL
ISPANAK4 TL4 TL7.45 TL
SOĞAN2 TL2 TL2 TL
PATATES2 TL2 TL2 TL
DOMATES3 TL3 TL5.89 TL
SALATALIK4 TL4 TL4 TL
PATLICAN4,5 TL4,5 TL9.99 TL

Tabloda yer alan fiyatlar marketlerin internet sitelerinden alınmıştır.

Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ise büyük market zincirleri ile çalıştıklarını belirterek, "Büyük market zincirleriyle diğer ürünlerde de çalışıyoruz. Bütün market gruplarıyla irtibata geçip üreticiden aldığımız ürünlerin bir kısmını kendimiz üretiyoruz. Bir kısmını da işliyoruz bir kısmını da işletiyoruz. Tüketicinin kullandığı ne ürün varsa alternatif olarak biz piyasada bulunmak istiyoruz. Çiftçinin ürettiği ürünü biz alalım, market tarafında tüketici kooperatif ürünlerine ulaşabilsin istiyoruz. Her geçen gün ürün çeşitliliğimizi artırıyoruz. Buna da hız vereceğiz. " ifadelerini kullandı.

ANTALYA HALİNDE FİYATLAR DÜŞTÜ

Ankara ve İstanbul’da başlanan tanzim satışları sonrası, örtü altı sebzenin başkenti Antalya’nın hallerinde de fiyatların düştüğü gözlendi.

Antalya Yaş Sebze Meyve Toptancı Hali’nde tanzim satışları öncesinde 4,5 liradan satılan domates, 3,5 liraya düşerken, salatalık 5 TL’den 4’e, soğan 4,2 TL’den 3.5 TL’ye düştü. En büyük düşüş ise patlıcanda yaşandı. Hafta sonu 10 lira bandında seyreden patlıcanın, bugün sabah itibariyle 5.5 TL’den satışı gerçekleşti. Mevsim şartlarına göre üretimdeki azalma yaşanan biberde fiyat değişikliği yaşanmazken, patateste ise yine üretim azlığı nedeniyle 20 kuruşluk bir artış gerçekleşti.