Pegasus'tan yapılan açıklamaya göre, sadece hava yolu şirketlerinin üye olduğu uluslararası ticaret kuruluşu olan IATA’nın yönetim kurulunda global havacılık sektörünün önde gelen hava yolu şirketlerinden 30 üst düzey yönetici yer alıyor.  1945 yılında kurulan IATA, bugün 120 ülkeden 290 üye hava yolu şirketi ile toplam hava trafiğinin yüzde 82'sini temsil ediyor. Mehmet Nane’nin yönetim kurulu üyesi olarak seçilmesiyle, yeni dönemde birliğin yönetimindeki tek Türk şirketi Pegasus Hava Yolları olacak.

[old_news_related_template title="İş konuşuyoruz 7. bölüm: Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane" desc="Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane 'İş konuşuyoruz'un konuğu oldu. Nane üçüncü havalimanının sektöre getireceklerinden, pistten çıkan Trabzon uçağı olayına kadar pek çok açıklamalarda bulundu. Bundan sonraki iş yaşamında daha çok değer katacak projelerde gerçekleştirmek istediğini anlatan Nane ev ve iş hayatı dengesini kurmanın kendisi için zor bir süreç olduğundan ama bunu başardığından bahsetti ve ekledi: Kızımın ilk 5 yaşına nasıl geldiğini hatırlamıyorum. Oğlumda bu hatayı yapmamaya çalıştım. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/nane-sozcu_16_9_1523861612.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/is-konusuyoruz-7-bolum-pegasus-genel-muduru-mehmet-nane-2352617/"]

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane, “Ülkemiz ve sektörümüz adına böyle önemli bir rol üstlenecek ve Türkiye’yi global bir havacılık platformunda temsil edecek olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Sektörümüzün gelişimi için yeni çalışma ve projeler gerçekleştirerek var gücümüzle çalışacağız. IATA, tüm dünyada hem misafirler hem de hava yolu şirketleri için hava yolu taşımacılığının en yüksek hızda, emniyette, güvenlikte, uygunlukta ve verimlilikte gerçekleşmesini hedefliyor.

İTİBARLI VE KRİTİK 


Birliğin yeni dönem kararlarında bir Türk şirketinin de imza ve katkısının olması Türk sivil havacılığı açısından son derece itibarlı ve kritik.” ifadelerini kullandı.